La carbassa és una verdura dolça plena de minerals i vitamines i amb unes propietats molt interessants. Està composta per un 90% d'aigua, té molt poques calories però força fibra soluble (mucílag). Conté moltes vitamines com A i C i també vitamines E, B1, B2, B3 i B5. És rica en ferro, calci, potassi, magnesi, cobalt, bor i zinc. També conté folats, betacarotè (responsables del seu color taronja) i diverssos àcids com el linoleic, l'aspàrtic, l'oleic i el palmític, a part d'alguns aminoàcids.
Nosaltres per a la nostra recepta de crema de carbassa hem fet servir una carbassa del rabequet, que és la que cultiva la nostra pagesa.
Ingredients per a 2 persones:
400 g. de carbassa, tallades en dues rodelles de 200 g.
1 manat de porros
1 patata mitjana
2 formatges
sal
Elaboració:
Traiem la pell de la carbassa, aquesta varietat la té més fina i costa menys de treure per la seva forma de rodella. Pelem la patata i els porros i ho posem tot en una olla a bullir.
Ho deixem durant uns 20 minuts aproximadament amb una cullerada de sal. Podem punxar la carbassa a veure si està tova.
Una vegada cuita, hi afegim els dos formatges i triturem amb el turmix.
Bon profit!
Font: http://www.etselquemenges.cat/rebost/la-carbassa
Nosaltres per a la nostra recepta de crema de carbassa hem fet servir una carbassa del rabequet, que és la que cultiva la nostra pagesa.
Ingredients per a 2 persones:
400 g. de carbassa, tallades en dues rodelles de 200 g.
1 manat de porros
1 patata mitjana
2 formatges
sal
Elaboració:
Traiem la pell de la carbassa, aquesta varietat la té més fina i costa menys de treure per la seva forma de rodella. Pelem la patata i els porros i ho posem tot en una olla a bullir.
Ho deixem durant uns 20 minuts aproximadament amb una cullerada de sal. Podem punxar la carbassa a veure si està tova.
Una vegada cuita, hi afegim els dos formatges i triturem amb el turmix.
Bon profit!
Font: http://www.etselquemenges.cat/rebost/la-carbassa
thanks for sharing! :)
ResponderEliminarVisit my blog: I AM JENNIYA
Ayer precisamente la tomamos en la cena.
ResponderEliminarQué bona!!
ResponderEliminarEs una de las cremas que más me gustan, y la tuya tiene una pinta...
ResponderEliminarMuchos besos jejeje
Cita