9/1/14

Crema de carbassa

La carbassa és una verdura dolça plena de minerals i vitamines i amb unes propietats molt interessants. Està composta per un 90% d'aigua, té molt poques calories però força fibra soluble (mucílag). Conté moltes vitamines com A i C i també vitamines E, B1, B2, B3 i B5. És rica en ferro, calci, potassi, magnesi, cobalt, bor i zinc. També conté folats, betacarotè (responsables del seu color taronja) i diverssos àcids com el linoleic, l'aspàrtic, l'oleic i el palmític, a part d'alguns aminoàcids.


Nosaltres per a la nostra recepta de crema de carbassa hem fet servir una carbassa del rabequet, que és la que cultiva la nostra pagesa.


Ingredients per a 2 persones:

400 g. de carbassa, tallades en dues rodelles de 200 g.
1 manat de porros
1 patata mitjana
2 formatges
sal

Elaboració:

Traiem la pell de la carbassa, aquesta varietat la té més fina i costa menys de treure per la seva forma de rodella. Pelem la patata i els porros i ho posem tot en una olla a bullir.
Ho deixem durant uns 20 minuts aproximadament amb una cullerada de sal. Podem punxar la carbassa a veure si està tova.
Una vegada cuita, hi afegim els dos formatges i triturem amb el turmix.
Bon profit!


  Font: http://www.etselquemenges.cat/rebost/la-carbassa

4 comentarios: