9/1/14

Tortell de Reis














El dia de Reis a Catalunya es menja el tradicionalment conegut "Tortell de Reis". A fora de Catalunya es menja el Roscón de Reyes, que ve a ser el mateix que el nostre tortell. Nosaltres però hi posem un Rei a dins la massa, que qui el trobi és coronat i una fava, que aquell que la tingui paga el tortell. Una bonica tradició que agrada a petits i grans.

Avui dia se'n fan de tot tipus, farcits de nata, de trufa, de crema, de xocolata. I es decora amb ametlles laminades, sucre glassa, pinyons, fruita confitada i fins i tot xocolata.

Nosaltres aquest any l'hem encarregat a la nostra pastisseria de confiança un de crema cremada. Si per si sola ja és bona, imagineu-vos cremada, que agafa aquell toc cruixent de la caramelització dels sucres, però al seu punt.


La veritat és que la en aquesta pastisseria elaboren uns tortells deliciosos, flonjos, amb una textura airosa, una massa excel-lent. Que de fet per apreciar-la bé és millor menjar-lo sense farcir. Però com que per Nadal ja en vam comprar un de massapà i així vam poder degustar la suavitat de la massa, ara vam voler canviar.


Cal dir que m'ha agradat molt aquest tortell artesà!! Flonjo i ben farcit d'una crema delicada i bona, decorat amb ametlla laminada i fruita confitada. Boníssim :)

Mireu quin pinta fa!

No hay comentarios:

Publicar un comentario