La recepta d'avui és una recepta dolça i precisament d'una cosa que m'agrada molt, la coca. Es pot menjar per esmorzar, per berenar o de postres, a tota hora bé de gust, o almenys a mi ;)
Es tracta d'una coca ben senzilla de fer i elaborada amb quatre, literalment, ingredients bàsics.
Ingredients:
Elaboració:
Primer de tot separem les clares dels rovells i encenem el forn que es vagi escalfant a
Batem les clares a punt de neu i afegim la meitat del sucre.
Fem el mateix però amb els rovells i la resta del sucre. Afegim el suc de la mitja llimona.
Barregem les clares amb els rovells i anem incorporant la farina i el llevat, tamitzant-la per evitar que hi hagi impureses.
Evoquem la mescla en un motlle de silicona i enfornem la coca 1 hora aproximadament amb opció dalt i baix, vigilant que no es cremi.
Per presentar la coca l'empolsem amb sucre llustre que queda molt bé i és fàcil de fer. Agafem sucre normal i el passem pel túrmix fins que ens quedi un pols ben fina. Podem fer-ne més quantitat i el guardem en un pot hermètic per altres ocasions.
Consells de degustació:
La coca la podem folrar de xocolata, negre, amb llet o blanca, o també hi podem posar fruits secs, com ara pinyons o ametlla granulada.
Nosaltres l'hem tallat a quadradets perquè l'havíem de dur a la presentació del meu llibre "Cuina i Reaprofita".
Es tracta d'una coca ben senzilla de fer i elaborada amb quatre, literalment, ingredients bàsics.
Ingredients:
- 4 ous
- 125 g. de sucre
- 150 g. de farina
- suc de mitja llimona
- 1 sobre de llevat
Elaboració:
Primer de tot separem les clares dels rovells i encenem el forn que es vagi escalfant a
Batem les clares a punt de neu i afegim la meitat del sucre.
Fem el mateix però amb els rovells i la resta del sucre. Afegim el suc de la mitja llimona.
Barregem les clares amb els rovells i anem incorporant la farina i el llevat, tamitzant-la per evitar que hi hagi impureses.
Evoquem la mescla en un motlle de silicona i enfornem la coca 1 hora aproximadament amb opció dalt i baix, vigilant que no es cremi.
Consells de degustació:
La coca la podem folrar de xocolata, negre, amb llet o blanca, o també hi podem posar fruits secs, com ara pinyons o ametlla granulada.
Nosaltres l'hem tallat a quadradets perquè l'havíem de dur a la presentació del meu llibre "Cuina i Reaprofita".