25/3/16

Jornada al Làctium


Aquest cap de setmana passat va tenir lloc el Làctium. Nosaltres hi vam ser convidats per l'Enric, del centre cívic del Montseny, el dissabte juntament amb altres blocaires de cuina.

Concretament erem:
La jornada la vam iniciar al matí amb un showcooking d'elaboració de pastissos de formatge a càrrec de l'Angelina Garcia. Una gran cuinera i comunicadora. Va fer diferents receptes cuinades amb formatge;

- Pasta de full amb poma, formatge blau i mel


- Straciatella de formatge acompanyada de fruits vermells, que és un pastís cremós elaborat amb formatge fresc, sucre, nata semimuntada, gelatina, gotes de xocolata i un polsim de sucre en pols. Queda com una straciatella però feta a partir de formatge fresc i amb una textura cremosa.


- Pastís de formatge fresc.


Vam tenir el gust de poder tots tres plats i cal dir que eren molt bons. La de pasta de full molt elegant i senzilla de fer, la straciatella molt fina de gust i el pastís de formatge, un clàssic però realment bonissim.

Us deixo amb la recepta de la Pasta fullada amb poma i formatge blau i mel

Ingredients:

  • 1 planxa de pasta de full
  • clara d'ou
  • 4 pomes pelades i sense cor
  • oli d'oliva verge extra
  • mantega
  • formatge blau
  • mel de milflors

Elaboració:

Primer posem la poma tallada a làmines a coure en una paella amb mantega i oli d'oliva verge extra. La presència de l'oli és perquè amb mantega i prou la poma es podria cremar.


Una vegada cuita la poma la disposem a la làmina de pasta fullada que haurem pintat prèviament amb clara d'ou.


Enfornem la massa i coem fins que vingui rossa.


Una vegada la tenim cuita, hi posem trossos de formatge blau i fils de mel al cim.
 

Com veieu queda molt maca i vistosa i de gust també molt encertat la combinació salada del formatge amb la dolça de la poma i la mel,

Si teniu ganes de veure alguna altre recepta dolça amb formatges us deixo amb aquest video on l'Angelina ens explica alguna coseta més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario