27/3/16

Showcooking de pastissos de formatges al Lactium


A la tarda es va fer un altre showcooking també amb l'Angelina a la carpa del Centre Cívic del Montseny. Aquí es van cuinar tres receptes dolçes fetes amb formatge.

- Pasta de full amb poma, mató, mel i ametlla crocanti


- Pastís de formatge cremós


- Suflé dolç de Torta del Casar: molt original i realtivament fàcil de fer.


A partir d'una roux, amb farina, mantega i llet ben barrejats, ous i el formatge que hi vulguem posar. En aquest cas la Torta del Casar, que és un formatge d'ovella de la regió de Càceres. de gust molt potent. Ho deixem al forn uns 45 minuts aproximadament i ja veurem que es va inflant, d'aquí ve el seu nom precisament.


L'elaboració de la pasta fullada és la mateixa que us explicava al primer post sobre el Làctium, però amb la diferència que aquella servia com a entrant ja que era salada, tot i donar-hi el toc dolç. aquesta és més com a postres, ja que tots els ingredients així ho mereixen.

Nosaltres que vam tenir l'ocasió de tastar les dues coques podem dir que ambdues tenien el seu toc i que per algú a qui li agradi el contrast de gust dolç i salat hauria d'optar per la primera.


Pel que fa al pastís de formatge us diré que només es fa amb tres ingredients, uns 600 g. de formatge fresc de cabra, 4 ous i sucre.


Una altra cosa interessant que ens va explicar l'Angelina, és que quan separem els rovells de les clares, en aquest pastís i en altres que fem a casa, muntem les clares amb un xic de sal per tal de que es muntin millor. També és important blanquejar bé els els ous amb el sucre, és a dir, barrejar fins que obtinguem una consistència de crema.

 

Amb només aquests tres ingredients i posats al forn uns 40 minuts ens surt un pastís ben cremós i gustós.


Per adornar van fer una salsa amb maduixa triturada, però també s'hi pot posar un coulis fent un almívar, tot i que així queda més sa i amb uns quants fruits vermells pel cim, el ressalta tant de gust com d'aspecte.


En conclusió, una molt agradable estona entre fogons i amb unes receptes molt interessants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario