14/7/15

Verdures saltejades amb pollastre i salsa de soja i sèsam

Ara a l'estiu les esbergínies si els carbasson estan en el seu millor moment. A més amb les calors cal fer plats més aviat lleugers. Fer cuinats de fàcil digestió és el que més bé ens anirà per a no tenir tanta calor. Una bona idea és fer servir un wok per cuinar verdures i a l'hora carns i poder-ne fer plat únic.


Nosaltres no disposem d'un wok però hem fet servir una paella per a fer un saltejat de verdures amb pollastre i salsa de soja i sèsam. Una recepta baixa senzilla de cuinar i molt apetitosa.

Ingredients per a 2 persones:
  • 2 carbassons
  • 2 esbergínies
  • 1 petxuga de pollastre
  • oli d'oliva verge extra
  • salsa de soja
  • sèsam en gra
  • sal i pebre

Elaboració:

Primer rentem les verdures ben netes i les tallem a daus petits. Les saltejem en una paella amb una mica d'oli d'oliva.


Paral.lelament fem el pollastre a la planxa amb un rajolí d'oli. Una vegada cuit, el tallem a tires i l'afegim a la paella on estem cuinant les verdures. Salpebrem i seguim remenant fins que les verdures quedin ben cuites.


Abans d'apagar el foc hi tirem dues cullerades de salsa de soja i el sèsam, a gust de consumidor.


Comentari dietètic:

Queda un plat molt bo sense necessitat de que aporti un excés de calories.
Amb l'ús de verdures obtenim una bona quantitat de vitamines.
Al afegir proteïna en forma de carn blanca com és el pollastre, podem convertir aquesta preparació en plat únic i pràctiment sense greix, només el de l'oli del saltejat.


Així doncs ja sabeu si teniu verdures a casa, pebrot, ceba, porros, pastanaga, podeu cuinar-les amb pollastre, també gall d'indi o vedella i obtindreu un plat ben nutritiu però poc calòric.

13/7/15

Pastís de tonyina

A l'estiu venen molt de gust receptes fredes. Avui us presento una recepta molt fàcil de fer i que pel meu gust queda bonissima. Es pot fer servir com a primer plat o com a entrant, també si es vol com a plat únic.
Anem a veure com es fa!


Ingredients per a 4 persones:

9 llesques de pa de motlle
3 llaunes de tonyina en oli d'oliva
3 ous durs
pebrot vermell escalivat
maionesa


Elaboració:

Primer de tot bullim els ous fins tenir-los durs. Una vegada durs, els pelem i els tallem petits.
Els barregem amb la tonyina i una maionesa casolana que haurem fet aprofitant l'oli de les llaunes de la tonyina.
Tallem el pebrot petit i també l'afegim a la mescla. En reservem una mica per decorar el pastís.
Disposem tres llesques de pa de motlle de costat en una safata. Afegim una mica de la mescla anterior i una altra capa de tres llesques de pa de motlle. Tornem a posar-hi barrega i les tres llesques restants.
Disposem una capa de maionesa al cim de les llesques i als costats del pastís i algunes tires de pebrot vermell.
Posem el pastís a la nevera i ja el tenim a punt!


Consells de degustació: A la mescla s'hi poden afegir olives trinxades o surimi o anxoves. Amb salmó fumat també queda molt bo.
Si teniu convidats a casa amb aquest pastís quedareu bé :)

12/7/15

[#Cervesa] @cervezatesela


Nom: Tesela Cientouno (Edición limitada)

"Tesela Cientouno es una Ale de edición limitada. Una cerveza 100% malta de cebada, freca y con una nota de amargor. Los sedimientos son propios de su carbonatación natural."

Marca: Tesela
Tipus: Ale 100% malta (fermentació alta)
Fabricant: Cerveza Tesela S.L.
Origen: Aranda de Duero, Burgos, Espanya
Fermentació: Alta. Segona fermentació en ampolla.
Grau: 4,5%
Ingredients: Aigua, malta d'ordi 100%, llúpol, llevadura.
Mida: 33cl
Web: Cervesa Tesela


Aspecte: De color daurat pronunciat, similar a una doble  malta.
Aroma: Dolç que recorda al caramel.
Gust: Amb un toc dolç al principi i un retorn amargant.
Cos: Amb força cos, espesa sense arribar a turbulenta. Escumosa.

Comentari: Tot i ser de poc grau, té un punt de fortor, possiblement donada pel gust de la malta sense barreja de cap altra cereal. Bona al paladar, ben fresca resulta un antídot idoni per contrarestar la calor ;)


Salut i birres!!

11/7/15

Tastets surrealistes: Restaurant Can Quim

El restaurant Can Quim es troba a una urbanització propera a Figueres, el Camp dels Enginyers, i elaboren una cuina tradicional catalana, oferint carta i sobretot menús de diari.


El cuiner ens va rebre molt amablement perquè provéssim els tastets surrealistes que havia preparat per la ocasió. Amb l'ajuda d'un cotxe d'època, concretament un Cadillac i d'un elefant dalinià la presentació dels plats feia més èmfasis a la figura de Dalí. També ens comentava que cada any tenia feina a pensar els diferents tastets i que els fotografiava a cada edició feta.

Vam començar amb:

Mae West
Perruca de salmó marinat, ulls de codonyat, nas de Mòdena i boca de maduixa


Indàlit
Bric de bolets amb barretina de piquillo i bigoti de Pedro Ximénez


Cadillac plujós de bacallà
Broqueta de brunyols de bacallà, presentada en cotxe d'època (cedit per Víctor Monfort)


Elefants dalinians
Elefant de potes llargues portador de croquetes de pollastre


Torre Galatea
Vol-au-vent de crema de porros al roquefort, ous de guatlla i pans de 3 crostons


Si-Gala
Dos escamarlans gratinats amb allioli


Cervesa Inèdit

El més espectacular és l'emplatat fent servir el Cadillac i també els elefants dalinians.

El tastet que més em va agradar va ser el bric de bolets, potents de gust, potser massa i tot però bons. De fet aquest, com tots els altres, són plats que podem trobar a la carta del restaurant, només que presentats dalinianament.


També destacaria el bon tracte, familiar i amable del cuiner a l'hora d'explicar-nos detalls tant dels plats com del restaurant.


Aquest postres no estava dins dels tastets però molt amablement ens el va oferir i cal dir que va ser tot un encert perquè em va encantar. A mi i a la resta de comensals tot i estar tips ens va agradar molt. Era un gruix de xocolata com amb llet, tova, amb un gust molt fi i envoltada d'una fina capa cruixent.

10/7/15

Tastets surrealistes: Cuina 22

Cuina 22 és un local on ofereixen tant menjar per emportar, com també per menjar allà. També fan càterings i per l'ocasió i com a novetat d'enguany s'ha incorporat a l'edició dels tastets surrealistes. La seva oferta ha estat molt correcte i sorprenent, tan per la originalitat dels plats com pels sabors. Anem a veure'ls:

L'edat d'or
Roca de foie amb or


La mel és més dolça que la sang
Cupcake de remolatxa i mel


La madonna de Port-Lligat
Cebiche de corbina Port-Lligat


El Misteri de les esferes
Cullera de  núvol d'arròs amb caviar


Simfonia de vermells i "pings"
Gasptaxo de tomàquets i maduixes


La metamorfosi de Narcís
Ou de xocolata blanca i fruita de la passió


Cervesa Inedit

El tastet de foie amb or genial, fi i delicat i amb l'or comestible fa una bona presentació.


I el que més m'ha agradat amb diferència ha estat el cupcake de remolatxa i mel. La massa fina i espongosa i el frosting delicat, bonissim de gust i visualment molt bonic.


Com a original destacaria el cebiche de corbina, sobretot pel seu emplatat.


9/7/15

.@Bonretorn i els seus Tastets surrealistes

El Bon Retorn es tracta del restaurant del propi hotel, situat a l'entrada de Figueres, a la zona sud, amb bona opció de parquing.


Potser estem acostumats a anar-hi per a casaments i àpats d'empreses, no obstant ofereixen un menú diàri força assequible.


Nosaltres ens centrarem en els tastets surrealistes que és el que vam anar a provar:

La vida d'ésser una festa continuada
Brandada de bacallà amb coulis de pebrots del piquillo


El temps és una de les poques coses que en queden
Broqueta de magret d'ànec i poma amb suc de rostit


Qui vol interessar als altres ha de provocar-los
Tàrtar de salmó amb ou de guatlla


Una pintura és una fotografia feta a mà
Pastís d'escorpòra amb musclos de roca i escuma de mar


La vida és inspirar, respirar i expirar
Caneló de galta de vedella a la crema de formatge blau


... més dolça que la sang
Ou de xocolata blanca amb rovell de fruita de la passió i ombra de fruits vermells


Cervesa Inedit


Cal dir que la presentació dels plats era bona i també la seva resolució.
Visualment el que més em va agradar va ser el postres amb l'ou que s'havia de trencar per a descobrir la fruta del seu interior.
El que no em va agradar tant va ser el tàrtar, que pel meu gust tenia un punt massa picant.

8/7/15

Els tastets surrealistes: Restaurant Annie-Hall

Al Restaurant Annie-Hall em feia gràcia anar-hi, ja que me n'havien parlat molt bé però no l'havía provat mai encara.
Situat a la planta superior del Club Tenis Figueres, es tracta d'un restaurant amb un xef que porta més de 15 anys dedicant-se al món de la cuina. Va liderar els fogons de la Masia Perelada, el Figueres Park o La Gambina, entre altres. Ara s'encarrega d'oferir una cuina tradicional empordanesa però amb segell d'autor. Parteix d'una bona matèria prima, tal com mostren els seus plats i també els tastets surrealistes que vam provar:

Venus i el Mariner
Amanida de carxofes, bacallà i llàgrimes de mel


L'esperit nouveau
Coca de sardines i poma amb oli de vainilla


Pell de gallina inaugural
Ous escumats de guatlla, amb bleda, rave, sobrassada


La filosofia del camembert
Saltat de gírgoles i cansalada amb camembert


Dofins i sirenes
Carpaccio de pop amb parmentier

Corona
Broqueta de llagostí amb pasta kataifi i salsa romesco


Cervesa Inedit

D'aquesta proposta de tastets en destacaria la bona presentació, i tots sabem que el plat entra pels ulls, diuen que un 75% del gust del plat està determinat per la manera que el presentis. Jo no sé si el tant per cent és tan elevat però que hi fa si, i molt.


Cal dir igualment que aquesta plats estaven tant ben presentats com executats.
Bones combinacions entre si i originals les llàgrimes de mel així com els ous escumats de guatlla.