29/10/14

[Viatge #NY] Esmorzar al @7eleven de New York

Una de les coses que ens va sorprendre el primer matí que vam passejar per Nova York, és que tothom anava amunt i avall apressat, direcció a la feina, amb els seus maletins, corbata, escoltant música amb auriculars del seu mòbil (molts iphones) i invariablement amb un batut/café a l'altre mà.
I és que la gent aprofita el seu recorregut cap a a la feina per esmorzar. Hi ha molts carrets de menjar per les cantonades i la gent s'hi atura a comprar un dònut i un café, tot i que també ofereixen muffins, bagels, croissants i refrescos de diverses marques.

Però nosaltres en lloc de decidir-nos a anar a un d'aquests carrets, vam acabar entrant a 7Eleven atrets per una oferta que vam veure-hi de dos dònuts de xocolata per 1'5 dòlar i ens en vam afegir un de rosa, que valia 1 dòlar. 

De pas hi vam agafar els cafès, ja que tenien unes màquines d'autoservei amb cafè de diversos gustos: vainilla, avellana i capuccino. Després de dubtar una mica i que vingués el dependent tot somrient a preguntar-nos d'on érem, a quin hotel ens allotjàvem i a explicar-nos tot el que oferien, ens vam decantar per un café d'avellana, que al final no va resultar ser massa bo i un capuccino per mi, que sí que vaig trobar força bo. També t'hi podies afegir cacau en pols al cim, algun sirop o llet. 
Eren econòmics, crec que al voltant 1'75 dolar cadascú i, com tot a Estats Units, de mida gran, aproximadament uns 400ml.

Així que estant tant a prop del Central Park com estàvem, vam decidir agafar els nostre esmorzar acabat de comprar i arribar-nos a l'entrada del parc per Columbus Circle.
Mentre ens menjàvem els nostres dònuts, amb un gust força diferent al que estem acostumats a menjar aquí, vam fer de guiris mirant com els 'autòctons' no paraven d'arribar al parc fent footing escoltant música, amb bicicleta, passejant gossos o ja fent els últims estiraments després de córrer.

26/10/14

Celebració 70è aniversari @mercatlleo

El Mercat del Lleó ja té 70 anys, un mercat proper on pots comprar productes d'allò més bons. Un gran aparador ple de fruites i verdures de tots colors, carns de primera, llegums, peixos, flors, entre altres interessants propostes.

Passejar pel mercat és omplir la cistella de frescor i qualitat. Cuiners com la Iolanda Bustos (@IolandaBustos), del restaurant La Calèndula (@lacalendula) o en Joan Roca, del Celler de Can Roca (@CanRocaCeller), que hi anava de petit al amb seu pare a comprar i ara és ell qui ve amb la seva filla.


Amb els actes de la celebració del Mercat es va fer un concurs d'Instagram i ves per on jo vaig anar-hi un parell de dies a passejar-hi i fer algunes fotos. La il-lusió que em va fer que triessin una de les meves fotos, vaig obtenir el 2on premi, que és justament un val de 50 euros per gastar al Mercat del Lleó. Perfecte per a provar i gaudir del bon gènere que ofereix. I és que no totes les ciutats disposen d'un mercat com aquest. Ja m'agradaria tenir-lo a Figueres, hauria de prendre exemple.


També durant l'acte que va començar amb una batucada, seguit d'un espectacle d'humor amb fruites i verdures com a fil conductor i després el pregó per part de la Iolanda Bustos i en Joan Roca, uns grans cuiners i unes excel-lents persones.


Us deixo la foto guanyadora i algunes recollint el premi mentre en Salvador Garcia Arbós (conegut com a Vadó i @Vadorgarbos al twitter) conduïa l'acte:


En Jordi Àvila, saltenc i conductor del programa Gastropíndoles (@GastroPindoles) de ràdio Fem Girona (@gironaara), va recollir el premi en nom del guanyador del primer premi.
Finalment també vam acabar l'acte amb una copa de cava fresc i un tall del pastís que havien creat per l'ocasió, un pastisset flonjo de poma molt bo.

[Viatge #NY] Volant cap a Nova York amb @airfrance

Feia temps que volíem anar de vacances a Nova York i finalment aquest estiu vam poder anar-hi!
Teníem escala a París, per tant, vam fer el viatge amb Air France. El vol durava aproximadament 2 hores fins a París i després unes 8 hores aproximadament fins a l'aeroport JFK de Nova York.

A l'anada cap a París, ens van servir uns snacks per matar el cuc de la gana, dels quals podies escollir entre dues opcions: o bé unes galetes de xocolata o bé uns palets al romaní. De beguda, es podia escollir entre cervesa, refrescos, sucs i com no, al tractar-se d'una companyia francesa, de vi.
Per rematar el dinar, podies fer una capuccino, cafè o té.


Al cap de poca estona d'haver iniciat el viatge des de París, ens van servir el sopar. En aquest cas també teníem dues opcions: uns tortellini farcits de carn amb salsa de xampinyons o bé una mena de pasta similar a la grana de meló, amb pollastre, verdures i salseta d'acompanyament.

La resta del menú era comú a tothom: una aigua de 33cl, una amanida de llenties amb crudités avinagrats, acompanyat de pa i 3 postres consistents en una porció de coca de poma ametllada força densa, una porció de formatge President, boníssim, per tal de fer notar que estàvem volant amb una companyia francesa i finalment una bosseta de poma vermella tallada. En aquesta ocasió, tampoc va faltar el vi, on oferien a escollir entre dues opcions, un Merlot i un Syrah.

Després d'unes hores més de vol i un parell de pel·lícules de 2h cadascuna, va arribar l'hora de l'esmorzar. Aquest cop ens van dur un iogurt Yoplait de préssec, unes galetes de mantega, un formatge fresc baix en sal i greix, un brioix i un suc de taronja. Per acabar de completar, de beure es podia demanar cafè o té.

20/10/14

Layali Kebab

A Cadaqués també vam tastar un kebab, bé més aviat el meu home, jo vaig preferir un gelat artesà d'un lloc que els fan molt bé.

El kebab era de pollastre i anava amb enciam, tomàquet, carrota i una mica de salsa picant. Segons el meu home era bo però molt escàs. Estem acostumats a kebabs de mig kilo, entre verdura, carn i pa i aquell si arribava a 200 grams ja és molt.


Va resultar car, 4 euros. Aquí no parlem de relació qualitat-preu, ja que no hi ha qualitat al kebab, a no ser que aquest sigui artesà. Crec que a partir d'ara, que ja ho havia d'haver fet abans, només menjaré el kebab artesà que elabora un noi turc i que té un restaurant a Figueres. Ja en faré un post el dia que vagi a buscar-ne un per emportar.


El Cafè

El Cafè, un petit bar situat al carrer Ciutadans de Girona, ben cèntric i acollidor, és on vam anar a veure l'últim partit del Barça de la Champions. Bona recomanació per part d'un amic de l'amo del bar.

Ideal per a prendre una de les diferents cerveses que té acompanyada de coctail picant, molt bo.

I si vols fer un mos, tenen una petita carta, on hi ha algunes tapes: truita de patata, feia bona pinta, olives, entrepans de xapata amb embotit, torrades variades i també unes hamburgueses artesanes de vedella. Al migdia també ofereix un plat combinat ambdiferents opcions:


Nosaltres vam guiar-nos pel suggeriment de dos clients amics i vam triar l'hamburguesa. Servida en una pa de xapata, cryixent i bo i amb enciam, tomàquet i formatge. Molt bona, es notava que la era casolana ja que potser era un pèl fada. També ens va dur ketchup i maionesa per si algú volia completar-la. Aquí vaig pecar, això que la maionesa si no és casolana no em diu res, però aquesta almenys era light.


Doncs res un bon vespre de setembre, gaudint d'un dia més de partit.


Relació qualitat preu molt bona i el servei amable.


Les fotos no es veuen gaire bé perquè no hi havia molta llum, però almenys volia reflexar un xic l'hamburguesa artesana, amb el formatge, l'enciam i tomàquet. Venia partida en dues meitats. igual que el pa.

Restaurant Es Baluard a Cadaqués

Seguim a Cadaqués :) I ara ho fem des del restaurant Es Baluard, situat a davant del mar, un bon lloc per degustar el seu arrós de cabra de mar, la seva especialitat.

El menjador és acollidor amb algunes taules disposades de cara el mar, les millors si te'n toca una. Nosaltres vam seure a segona fila, però també veiem el paisatge maritim.

Quan al dinar vam menjar algunes olives gentilesa de la casa amb les begudes i tot seguit el plat d'arrós que el vam fer com a únic plat del dinar. No teniem massa gana per tastar alguns dels entrants que oferien a la seva carta, com anxoves, croquetes, entre altres plats interessants.


L'arrós te'l presentaven a la paella i aleshores se l'enduien per servir cada un el seu plat. En reservaven una mica per repetir, tot i que tampoc massa. De gust era bo, s'hi notava el sofregit més fort i la cabra de mar hi accentuava el gust. Una cosa que no em va agradar massa és que hi havía masses entrebancs: sèpia, costelló i de cabra de mar, alguns trossets de closca trencats que te'ls trobaves i els havies d'anar traient. Creia que el gaudiria més.

 
Relació qualitat-preu notable.

Es Fornet, Cadaqués

Cadaqués és un poble de mar especial. Les seves cases blanques i el seu parlat salat fan d'aquest poble costaner un bon atractiu turistic.

Des de Figueres, a partir de Roses tots són curves per accedir-hi, però quan hi arribes s'hi respira una pau i tranquilitat que no trobes arreu. Nosaltres hi vam passar un cap de setmana de setembre i encara hi havia gent. Una cadaquesenca ens va comentar que sempre hi havía visitants.


També vam aprofitar per provar alguns dolços d'Es Fornet, una pastisseria-fleca al centre de Cadaqués on tot hi fa molt bona pinta. Vam demanar un xuixo farcir de xocolata i un barretet de merenga. Ambdues pastes molt bones, el xuixo ben farcit de xocolata. Relació qualitat-preu bona.


9/10/14

Amanida de gorgonzola, ceba cruixent i pipes

Les amanides m'agraden moltissim. Sempre em venen de gust i ademeten tants ingredients que no es fan gens aborrides.

En aquesta ocasió us en presento una amb un dels meus ingredients fetiche, el formatge, un Gorgonzola avui!


Ingredients:


Elaboració:

Rentem les hortalisses i les tallem petites per a muntar la base de l'amanida.
Paral-lelament tallem el formatge a daus petits ja que es tracta d'un formatge molt potent i queda millor ben repartit pel plat. Hi afegim la ceba cruixent i les pipes.
Finalment salpebrem i hi amanim amb vinagre i l'oli. Aquest oli precisament li proporciona un gust deliciós a l'amanida en si, tant qu
an cau sobre la fulla de l'enciam, com amb el tomàquet i ja no diem amb el formatge. Exalta els sabors que dóna gust.