7/10/14

Del 10 al 12 octubre @FiratastGirona i @Interquilt

MANUALITATS I GASTRONOMIA ES CITEN AQUEST PROPER CAP DE SETMANA A GIRONA

El Saló de l’Oci Creatiu de Girona INTERQUILT i el FIRATAST, la fira de degustació per excel·lència de Catalunya, es donen la mà, i es celebren conjuntament al recinte firal de la Devesa de Girona.

Un doble plaer per qui visiti la ciutat aquest proper cap de setmana :
  • INTERQUILT 2014, el Saló del Patchwork, el Scrapbook i l’Oci Creatiu celebrarà una edició especial els dies 10, 11 i 12 d’octubre a Girona.
  • La 4a edició d’Interquilt està enfocada a la propera campanya de Nadal.
  • Les amants de les labors i les manualitats trobaran el seu lloc en el saló i podran triar i remenar entre l’oferta de productes representada per prop de 40 estands a l’àrea comercial.
  • L’àrea dedicada a exposicions de patchwork ocuparà més de 800 m2 en l’edició d’enguany.
  • El concurs de patchwork Gütermann Interquilt i el concurs de Scrapbook Basic Crea Interquilt han donat l’oportunitat a que artistes anònimes puguin exposar les seves creacions en el marc del saló.
INTERQUILT 2014 – edició especial campanya de Nadal tindrà lloc del 10 al 12 d’octubre a la carpa annexa al Palau de Fires de Girona.

L’horari de la fira serà de 10 a 20h el divendres i el dissabte, i de 10 a 16h el diumenge.

Aquesta propera edició del saló Interquilt constituirà un esclat de creativitat, d’idees i projectes pel proper Nadal 2014.

Prop de 40 estands constituiran l’espai comercial d’aquesta edició especial. Entre els expositors hi trobarem material de scrapbook, patchwork, mecramé, trapillo, llanes, ganxet, ...

Però Interquilt és molt més que un espai comercial. El saló vol ser un espai de motivació, de creació i de participació, per això també s’hi ha programat diverses activitats complementàries a l’àrea comercial, entre elles:

• Tallers make and take a càrrec dels expositors participants en el Saló
• Exposicions de patchwork a càrrec d’artistes nacionals i internacionals
• Exposició de filigranes de paper de la mà del Gremi Català de Filigrana de Paper
• Exposició de vestits del jove dissenyador gironí Eduardo Díaz

INTERQUILT es convertirà durant tres dies en un espai d’intercanvi, de coneixement, d’activitat i sobretot d’il·lusió per a totes aquelles persones amants de l’oci creatiu. El Saló persegueix un doble objectiu, generar negoci al voltant del món de les labors i manualitats, però tanmateix també vol contribuir a la seva promoció, difusió i divulgació.

En el marc del Saló Interquilt també s’ha convocat el concurs de patchwork Gütermann Interquilt. Aquest concurs obert a tot el públic, tant professionals com aficionats, permetrà durant tres dies tenir les seves peces exposades en el Saló dins l’àrea d’exposicions, i permetre així que tots els visitants d’Interquilt puguin gaudir de les peces que han realitzat artistes anònimes del món del patchwork.

Una oportunitat única per que els magnífics treballs que fan amb tanta cura i dedicació aquestes persones anònimes puguin veure la llum i ser un referent per moltes altres que les veuran.

Paral·lelament s’ha convocat el concurs de scrapbook Basic Crea Interquilt. El concurs de scrapbook persegueix el mateix objectiu que el concurs de patchwork, però en aquest cas premiarà treballs elaborats temàtica nadalenca.

Tant pel què fa al concurs de patchwork com al de scrapbook volem destacar que s’hi ha inscrit persones de tot el territori nacional, sortint fora de les fronteres de Catalunya.

Com cada any qui vulgui venir a visitar la fira amb tren, tindrà un 35% de descompte amb el preu del bitllet.

Us esperem del 9 al 12 d’octubre a Girona per gaudir de la bona gastronomia i de les creacions manuals en un sol lloc!!!

Queda amb el teus i vine!!!


Seguiu-nos a les xarxes socials i estigueu assabentats de tot el què passa a Interquilt 2014!

Més informació:
http://www.interquilt.cat
Twitter @Interquilt · Facebook Interquilt · Instagram interquiltgirona



6/10/14

L'esmorzar dolç de Salt

Aquest passat dissabte hi ha hagut l'Instagram de Salt i algunes de les pastisseries del poble han participat oferint els seus dolços per esmorzar.

Unes taules plenes de dulces artesanes que feien goig de beure: des de xuixos farcits de crema i xocolata, pastes de pasta fullada, brunyols de crema i xocolata, coca d'anís, pedres, entre altres especialitats de la casa. Totes bonissimes, potser a destacar el xuixo que és típic de Girona però aquests de Salt eren bonissims, un bon farcit i un excle-lent fritura de les diferents capes que li proporcionen aquell cruiximent quan el mossegues. En fi pels golosos un esmorzar per llepar-se els dits, mai millor dit!


Pels que són més de salat tenien com unes flautes farcides de pernil salat, molt flonjes i bones.


Per beure, a part de diferents sucs i cafè amb llet, una magnifica font de xocolata que sortia d'una llúdriga, el símbol de Salt.

Lapsus Cafè

Aquest bar-restaurant es troba situat a la Plaça Independència de Girona, un lloc molt freqüentat per gironins i turistes, sobretot a les terrasses de la plaça.

Nosaltres hi vam anar per veure el partit del Barça a la Champions, que era de pagament.

Alguns van demanar pizza, que no feia mala pinta i altres van optar per l'hamburguesa. Servida amb un pa cruixent com de xapata i amb formatge, enciam, tomàquet i ceba fregida.


La carn de l'hamburguesa era rosada i compacta, no em va fer el pes.

Jo vaig optar per un smothie de plàtan i maduixa que em vaig penedir d'haver demanat. Si és que m'ho podia haver pensat al mes de setembre d'on podien treure les maduixes, a partir de concentrat :( Vaig tenir un Lapsus ;)



En resum un bar per anar a fer el toc i acompanyar-lo amb coctail de fruits secs que malgrat tenir no ens van oferir.

Nou col-laborador: Aceite del Campo

Un oli excel-lent és el que vam tenir l'oportunitat de degustar gràcies a Aceite del Campo.
Concretament vam probar Los Omeya, un oli verge extra sense filtrar realitzat per la Copperativa La Union de Montilla SCA de Cordóba. Un oli fet amb oliva recol-lectada a principis de la campanya, és a dir un oli amb una màxima frescura i fragància, de color verd intens i reflexos daurats i una aroma potent a herba recent tallada i a fruita madura.

De gust és ametllat i lleugerament amarg, ha estat envasat sense filtrar per tal de conservar totes les aromes i sabors naturals primaris. Només veure aquest oli ja t'imagines lo bo que serà.

5/10/14

[#Restaurant] Anem a @volgastronomic


A Girona tenim el privilegi de tenir, durant uns quants mesos, el Vol Gastronòmic, un fantàstic aparador de la cuina catalana a disposició de tot aquell que hi vulgui anar a degustar les meravelles de la nostra cuina. Es tracta d'una estructura que van instal·lar el passat mes de juliol sobre el riu Onyar, just al costat del Pont de Pedra.

3/10/14

20a @FiratastGirona i 4a @Interquilt

Gastronomia i manualitats s’entrellacen i es citen el segon cap de setmana d’octubre a Girona

Com cada any, en arribar aquestes dates del mes d'octubre, tornem a tenir aquí la nova edició del Firatast Girona, enguany la 20a, que es celebrarà del 9 al 12 d'octubre al palau firal de Girona i que organitza Incatis.

Aquesta fira que ja compta amb una llarga trajectòria i que ha esdevingut tot un referent en el panorama gastronòmic català, aquest any ens ha preparat moltíssimes novetats i algunes propostes noves, concentrant els seus esforços en fer una millora qualitativa dels tastets que estaran disponibles durant la fira. 

Aprofitant l'arribada del Firatast, també podrem gaudir de la 4a edició del Saló Interquilt, un Saló d'Oci Creatiu de Girona que ja està en el seu 4t any editant-se conjuntament amb el Firatast de Girona. En aquesta ocasió, celebraran una Edició Especial Campanya de Nadal.

Per tant, crec que a partir d'aquí ja sobren les paraules i us emplaço a que assistiu al Firatast Girona i a Interquilt, dues fires que seran un important punt de trobada per a tota aquella gent que gaudeixi tant de la gastronomia com de tot allò que l'envolta.

2/10/14

Finalista al III Dia Cuina a la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu

Us deixo amb la notícia del llistat de finalistes que van escollir (i en sóc una de les afortunades! :) ) per anar a La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu en ocasió del III Dia Cuina que organitza la web Cuina per decidir qui serà el guanyador del seu concurs! :)

Tot i no poder-hi assistir perquè ja tenia un altre compromís, no cal dir que m'hauria encantat anar-hi, ja que hi havia un munt d'activitats reservades per als afortunats bloggers escollits, com una visita a la Colònia Rusiñol de Manlleu, un aperitiu al restaurant Cau Faluga de la Colònia Rusiñol, una demostració de cuina amb pernil cuit a l’aula del Mercat Municipal de Manlleu a càrrec de Manel Guirado i un dinar al restaurant Sambucus.


En definitiva, una llàstima! L'any que ve ho tornaré a intentar !! :)

Restaurant el Turó de la Perdiu

Abans d'arribar a Garriguella trobem un restaurant especialitzat en cuina tradicional, el Turó de la Perdiu Un restaurant amb una àmplia terrassa perfecte tant per dinar, sobretot si bufa un xic d'aire, com per sopar, tot il-luminat amb llums.


Nosaltres hi vam anar per dinar i vam probar alguns plats, entre ells la brasa, que ja enflairavem l'olor només baixar del cotxe.

Per anar obrint boca, unes olivetes, cervesa ben freda i aigua.


De primer ens vam partir un assortit d'embotits. Un plat molt complert on tot era de qualitat, la botifarra negre i blanca, el xoriç ibèric, formatge, el pernil salat, llonganissa i catalana trufada.

 
Servit amb dues torrades a la brasa i molt ben sucades amb tomàquet, sal i un oli d'aquells bons.


De segon vam demanar:

- Conill a la brasa, acompanyat de patates fregides artesanes. Un punt a favor per la casa, a més eren molt bones.

També vam provar l'all i oli per combinar amb el conill i amb pa, com no, fins a acabar-lo.




- Jo vaig optar per filet de porc amb salsa de ceps. Aquesta salsa és una de les meves preferides, tot i que no era gaire potent en aquest plat. Em va extranyar ja que el cep té un gust bastant fort.


No vam fer postres ja que estàvem ben tips. La quantitat dels plats és força abundant i el servei molt amable.
Us ho recomano si voleu fer un pa amb tomàquet a la fresca a les nits d'estiu. Ja heu vist que el plat per persona és abundant i el preu són 8 euros, no està gens malament.