14/12/18

.@liderou_callis Pa farcit d'ous trufats i pernil ibèric

Liderou és una empresa centenària que es dedica a l'avicultura. Són el principal productor d'ous i una de les marques capdavanteres a Catalunya, entén la tradició com el costum de fer cada dia les coses d'una certa manera, amb compromís i passió per la feina ben feta, però també innovant contínuament per sorprendre al consumidor, des de fa més d'un segle.

Amb l'esperit d'innovació que la caracteritza per oferir productes que facilitin els processos i la manipulació de l'ou a la cuina i donin un plus de sabor als plats, la companyia ha presentat al Fòrum Gastronòmic de Girona 2018 el seu producte estrella de la gamma gurmet, els nous ous trufats, per triomfar en les celebracions especials o els àpats de cada dia; així com la clara d'ou líquida pasteuritzada, molt pràctica tan per professionals com a consumidors, i la renovada imatge gràfica del pac de 6 unitats de la gamma d'ous de pagès.


En aquest post us parlaré dels ous trufats, que són uns ous amb gust de tòfona irresistibles. Es tracta d'uns ous frescos de gallina de terra que han adquirit un aroma i gust a tòfona mitjançant un procés natural a través dels porus de la closca.

De fet, els cuiners més creatius, i aquells que fan servir la trufa en moltes de les seves preparacions, han trufat des de sempre els ous per a utilitzar-los als seus plats.

Imagineu la de receptes que es poden arribar a fer, sobretot ara que s'acosten les festes de Nadal, amb un producte així.

Nosaltres vam pensar amb els típics ous estrellats, però hem canviat la patata pel pa.



Anem a veure la recepta que és ràpida i senzilla de fer!

Pa farcit d'ous trufats i pernil ibèric

Ingredients per a 2 persones:
  • 1 barra de pa de quart, tipus rústica que és més curta i ample
  • 4 ous trufats Liderou
  • 200 gr. de pernil ibèric
  • sal i pebre

Elaboració:

Tallem la barra de pa longitudinalment, procurant que no se'ns trenquin els crostons.
Buidem un xic la molla de pa fent dos foradets i evoquem els ous, un a cada forat.


Posem el pa al forn preescalfat fins que l'ou estigui al punt, és a dir, es cogui lo suficient com perquè el rovell encara ens quedi líquid.


Traiem del forn, afegim sal i pebre i el pernil ibèric tallat a tires fines.


Ho servim calent i gaudim!


Consells de degustació:

La idea és menjar-ho que conforme vagis mossegant l'ou es trenqui i mulli el pa i es barregi amb el pernil i així facis queixalada de tot el conjunt.


Cal dir que l'aroma de tòfona fa que cada mos sigui boníssim.


Valor nutricional:

Cada ou trufat ens aporta 87 kcal (pesa 63 gr.). Tenint en conte que en mengem dos per persona això suma 174 kcal. Si afegim el valor nutricional del pa que són unes 250 kcal per 100 gr, més el pernil que serien 200 kcal per cada 100 gr, sumem un total d'unes 450 kcal per persona.


Aquestes calories provenen d'hidrats de carboni d'absorció lenta del pa, proteïna de molt bona qualitat provinent dels ous i pernil, que ens aporta amb greix bo i més proteïna. Només ens faltaria una peça de fruita per postres i una mica d'amanida d'acompanyament del plat i tindríem un àpat sa i bo.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario