21/11/18

.@FGastronomic El que hem tastat al Fòrum Gastronòmic

Cada any m'agrada més el Fòrum Gastronòmic, poder veure nous productes, tastar-los i que el propi productor te'ls expliqui no té preu.

A més poder escoltar i veure com cuinen cuiners de renom, alguns amb Estrella Michelin és un luxe.

I encara més, assistir a tallers únics, molt exclusius, on aprens alhora que gaudeixes.

L'edició d'aquest any, que s'ha fet del 18 al 20 de novembre, ha estat molt bé :)

Jo us mostraré alguns dels productes que hem tingut la ocasió conèixer i provar, en vam provar més, tot i que no disposo de foto per mostrar-los.

- Formatges de Menorca, diferents maduracions del formatge de Maó, des del tendre, el semi, el curat i l'elaborat a partir de llet crua amb més envelliment.


Concretament el tendre el podies tastar tal qual o fet a la planxa i servit amb una melmelada de maduixa.


- Xuixo de foie, de l'empresa Ànec dels Pirineus, la qual també elabora el coulant de foie amb poma (Premi InnoFòrum).


El xuixo molt original, farcit de foie, molt fi.


Qui ha dit que els xuixos només poden ser dolços?



- Steak Tartar, de Productos de Càceres, un estant que mostrava els seus preuats productes com ara l'oli d'oliva verge extra, fet amb la varietat Manzanilla o el seu apreciat "pimentó de la Vera", amb el qual també n'elaboren un formatge.


Un formatge elaborat amb llet crua de cabra que cobreixen amb pimentó de la Vera.


- Ravioli fregit farcit de sobrassada, de Sandro Desii, una empresa italiana que fa pastes seques i farcides, de sèmola de blat dur i assecada a molt baixa temperatura.


Servir el ravioli fregit és una forma diferent de presentar la pasta, no sempre s'ha de fer bullida!

També elabora gelats amb productes 100% naturals, en dono fe, ja que també vam tenir l'oportunitat de tastar-ne alguns de molt originals com el d'oli d'oliva verge extra amb tomàquet, boníssim!

- Ous trufats de Liderou, que de moment no us els puc ensenyar però, més endavant anirem fent diferents receptes relacionades amb els ous.

- Carquinyolis Escalfet. Una empresa familiar fundada l'any 1886. A la seva quarta generació segueix mantenint la tradició i l'ofici de forners i pastissers, dedicats a la producció de carquinyolis artesans tradicionals. Uns carquinyolis artesans que conserven l'essència de molts anys d'experiència. A cada carquinyoli es pot assaborir l'origen, l'aroma i la qualitat d'un producte elaborat de forma manual i amb productes de proximitat.


I pels amants de la xocolata n'hi ha de recoberts d'una generosa capa de xocolata negra de gran qualitat conservant la textura cruixent del carquinyoli. També els fan recoberts de xocolata blanca i amb llet. I a més unes roques de xocolata negra amb sal que són una delícia.


I per als més cafeters, carquinyolis amb grués de cafè fets amb 100% Aràbic. Tenen un bon equilibri entre la dolçor del carquinyoli i l'amargor del cafè al paladar.


A mi em vam agradar moltíssim!

- Gelats de Bico de Xeado, uns gelats impressionants, amb llet de veritat. És a dir llet que prové de les vaques de la seva granja, on les cuiden i mimen, obtenint una llet de qualitat superior i això es nota en els seus gelats.


Concretament seleccionen la llet de vaques que proporcionen més greix i com que representa el 50% dels seus gelats ja és un factor de qualitat.

Precisament aquest greix li proporciona al gelat una homogeneïtat que conté una menor quantitat d'aire i una cremositat única.

A més no fan servir saboritzants ni colorants artificials, seleccionant amb rigurositat tots els productes que afegeixen ales seves mescles; fruita, cacau, mel, nata... i que siguin locals o de proximitat.

Disposen d'obrador propi, cosa que facilita que la frescor de la llet.

El resultat és un gelats amb una textura immillorable, molt suau al paladar i amb un sabor autèntic. A més són sense gluten i disposen de molts sabors, alguns més originals com el de mascarpone i figa caramel·litzada o de castanya, així com els clàssics de nata o vainilla.

I també en tenen sense sucre, un de xocolata i un d'avellana, que vaig tenir el gust de menjar i era molt bo, ni s'hi trobava a faltar el sucre.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario