28/4/17

Coordeandes restaurant

Fa uns dies vam celebrar el nostre aniversari de casament i ho vam fer en un restaurant que ens feia gràcia anar-hi, el Coordenades propietat del xef Xavier Quera i Batlle, el qual té una llarga experiència en el món de la restauració.
   
En principi hi anàvem amb la intenció de fer un menú a la carta però al veure el que oferien com a menú aquell dissabte vam canviar d'opinió i vam dir que un altre dia faríem el que teniem pensat. A primer cop d'ull ja vam veure l'ànec i la xocolata en els postres i no vam poder resistir la temptació ;)


Aquest restaurant elabora un menú pels dies laborables, el seu menú diari, que engloba el dissabte i té una excel.lent relació qualitat-preu. El preu són 20 euros amb uns snacks, tres primers a triar, tres segons, tres postres, dues copes de vi, aigua, pa i cafè amb petits fours inclosos.


L'espai del menjador és molt ampli i lluminós, amb grans taules rodones i vistes al jardí. Un ambient acollidor amb una estètica ben cuidada.


L'encarregat de sala molt amable en tot moment, vigilant que no faltés ni vi ni aigua a la teva copa.


També ens va servir un pa a triar entre dos, panses, boníssim, per cert o rústic.


A l'hora ens va dur una ampolla d'oli d'oliva verge extra, molt afruitat, elaborat amb argudell, picual i frantoio.


Precisament un que és considerat un dels millors olis del món, el Clos de la Torre, de Rabós d'Empordà, amb una mica de sal per a degustar-ho junt.


Un tast genial.


Per començar ho vam fer amb uns snacks i un vi negre per la meva parella servida amb la seva corresponent copa, més oberta,  i servidora vi blanc servit en una copa Riesling. Ambdós vins de la D.O. Empordà i molt ben triats.


El vi negre era un Io 2013 de Masia Serra.


El vi blanc era un Maragda blanc, fet amb garnatxa blanca i macabeu, de Mas Llunes.


L'aigua vam optar per una gasificada, la de Vilajuïga, donant a triar si es vol servida amb llimona


Els snacks consistien en:

- Cruixent de galeta amb sèsam negre,


- Gelatina de meló amb peppermint


- i un botó de tomàquet confitat


De primer plat vam optar per:


- Un remenat de bolets amb pa de coca.


Molt ben executat i presentació correcte amb trossets del pa de coca al cim.


De segon plat, una carn:


- Magret d'ànec amb patata dauphinois: jo quan veig algun plat on hi hagi ànec ja em perd.


 Un excel·lent magret cuit al punt, ben tendre i servit amb una dauphinois perfecte.


I com a postres:


- Textures de xocolata: unes postres delicioses per tots els amants de la xocolata com nosaltres.


Un plat allargat amb sorra de xocolata, una quenelle de xocolata negra, una mousse de xocolata blanca i una bola gelada de xocolata amb llet.


Decorat amb xarop de xocolata negra.


I ja per acabar un bon àpat:


- Petites bogeries, consistent en una esfera de taronja, un caramel de meló i una galeta dolça d'ametlles.


- Cafè i tallat. Un cafè de màquina com ha de ser petit i curt i molt aromàtic.


Vam sortir molt contents tant del servei acurat com de la bona cuina que vam degustar. Un altre dia el repetirem amb plats a la carta, que ens ha quedat pendent.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario