20/4/17

Salsa beixamel

Avui us deixo una recepta bàsica que gairebé tothom ha fet casa en diferents elaboracions i que trobem a molts plats de la nostra gastronomia, la beixamel.

Lumaconi 6 colors amb beixamel i Emmental
Una salsa provinent de la cuina francesa que ens té a tots encantats. A qui no li agraden uns canelons ben napats amb aquesta deliciosa salsa.

Canelons de tonyina 
També queda bé a plats com espinacs a la crema, bròquil gratinat, croquetes, albergínia farcida, ous farcits, croque-monsieur,  lasagnes i altres tipus de pastes.
Jo aquí us deixo amb una versió senzilla d'aquesta Béchamel (francès).



Ingredients:
  • 1/2 ceba de Figueres
  • oli d'oliva verge extra
  • farina, 1 cullerada per cada 200 ml de llet
  • llet
  • mantega
  • nou moscada
Elaboració:

Per a preparar la salsa beixamel agafarem la mesura d'un got de llet i una cullerada sopera plena de farina.
Primer de tot pelarem la ceba i la trinxarem ben petita per a fregir-la amb una mica d'oli d'oliva verge extra.
Posarem un xic de mantega en una paella a escalfar i hi afegirem la llet. Quan aquesta estigui calenta hi incorporem la farina sense parar de remenar. Hi posem sal i un toc de nou moscada i quan tinguem la farina ben cuita i la beixamel ben lligada, apaguem el foc i reservem.


Consells de degustació:

La beixamel és una salsa roux, com en diuen els francesos, és a dir, una barreja entre farina i mantega. Nosaltres podem fer la nostra versió de la mateixa salsa canviant la mantega per l'oli d'oliva. D'aquesta manera li donarem un toc més sa.

El secret que ens quedi una bona beixamel és la pràctica, ja que no és fàcil aconseguir aquella cremositat que la caracteritza. Jo com la beixamel que feia la meva àvia pels canelons i per a les croquetes no n'he provat mai cap.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario: