30/9/16

. @cuinacat V dia de Cuina de Manlleu

Dissabte passat dia 24 de setembre de 2016 un grup de bloggers gastronòmics varem ser convidats per l'equip de la revista Cuina a passar el dia a Manlleu, durant la Fira Gastronòmica del Porc i la Cervesa.


Ja al matí, a dos quarts de deu ens varem trobar tots al Mercat de Manlleu, des d'on ens vam dirigir plegats a la formatgeria "El Serradet de Barneres".


 Una vegada a la granja ens van explicar com fan els seus formatges, tant el fresc i mató com el madurat.
 
 

També varem fer mató a partir de la llet del seu ramat d'ovelles, que en tenen 60.


I finalment vam acabar amb un tast de formatge fresc i mató amb sucre de canya, el iogurt i el seu madurat. La visita va ser interessant.


Vam poder entrar a la sala de maduració dels formatges on tenen justament el que tant ens va agradar, un formatge elaborat amb llet crua d'ovella i que reposa uns 5-6 mesos en lleixes de fusta durant els quals freguen amb aigua i sal la seva escorça. Un formatge boníssim, al punt i de textura.


Després vam tornar cap a Manlleu, ja que la formatgeria es troba a Sant Martí Sescorts (a l'Esquirol), on vam estar fent un vol per la fira abans de fer l'entrega de premis del concurs de receptes que organitza la revista Cuina. Enguany, la cervesa era la protagonista de les receptes. Jo vaig participar fent una pizza amb la massa de cervesa, que ja haureu vist publicada en un post anterior.


Els premis els va donar el director de la revista, en Josep Sucarrats juntament amb en Pep Nogué. En un principi s'havien d'anunciar en directe en el programa El Suplement On Road de Catalunya Radio, però per problemes tècnics d'última hora no va poder ser. Així que vam fer una cervesa, que estàvem en una fira de cervesa i encara no l'havíem tastat, i posteriorment es varen repartir els tres premis. Teniu un vídeo de l'entrega aquí. Tots ells àpats a diferents restaurants de Barcelona.

 

A continuació vam anar cap a dinar, al restaurant Sambucus, un restaurant que cuida molt el producte i que es troba dins al mercat de la ciutat.
Allà ens esperava el nostre espai, amb un menú fet per a l'ocasió i que ens va agradar molt. Productes frescos de temporada, de l'hort i amb una acurada presentació és el que caracteritza aquest restaurant.


Anem a veure el menú i jutgeu vosaltres mateixos:

per Començar

Carpaccio de peus de porc amb vinagreta de festucs.
Llata de porc freda amb maionesa "d'encurtits".


Costella de porc a baixa temperatura amb compota de poma.


de Primer

Amanida de tomàquets de Tot Sants amb pesto i pinyons.


de Segon

Caneló de rostit amb salsa soubisse i formatge madurat d'ovella del Serradet de Barneres.


de Postres

Textures de xocolata.


Maridatge: Vi blanc de taula de L'olivera
                   Vi negre de Falset-Marçà


Cafè, infusions ecològiques de Sambucus

Ben menjats i servits vam tornar cap a la plaça de Manlleu on es feia la matança i rostida del porc, elaboració d'embotits i derivats i sessió de cuina amb porc, a càrrec del restaurant Cau Faluga. Tot comentat pel gastrònom Pep Nogué.

 

Nosaltres vam veure'n una bona parta però teníem el tast i maridatge de cerveses artesanes de La Microcervesera amb Ivan Hermosilla i embotits singulars dels cansaladers de Manlleu a l'Aula del Gust. Us explicaré amb més detall aquest tast-maridatge en un altre post.


Finalment ja va ser hora de marxar, ja eren quarts de nou tocats, així que vam anar a buscar el cotxe per tornar a Figueres. L'experiència va ser positiva, ens va agradar i vam passar un bon dia.


1 comentario:

  1. Hola! Va estar molt bé, l'any que ve aveure si hi podem tornar. Les fotos són molt maques, un plaer coneixe'ns. Una abraçada pels dos.

    ResponderEliminar