12/5/15

Experiència El Graner: El gall d'indi, un producte bo i saludable


Ara s'acosta l'època on tothom vol cuidar la seva dieta per lluir el biquini de l'estiu. Això comporta fer alguns canvis a la seva alimentació i triar aliments sans com les amanides, les verdures, les fruites, carns magres, peix blanc i ous.
Com a carns magres trobem un embotit molt conegut i que ens va perfecte tant per fer entrepans lleugers com per a posar-lo a les amanides i fins i tot fer-lo volta i volta a la planxa.

Amb la meva Experiència El Graner he pogut descobrir el procés d'elaboració d'aquest pit de gall d'indi embotit.


El negoci familiar de Marcel Puigmal ha trobat en els seus dos fills, en Marcel i en Francesc, la continuïtat, la innovació i la seva pròpia reinvenció en forma d'El Graner, un nou obrador d'uns 200 m2 de superfície equipat amb tecnologia d'última generació, grans professionals, l'experiència de tota una vida dedicada al sector i situat a l'Empordà.

Disposa d'una gran varietat de productes distingint-se aquests en dos tipus ben diferenciats: embotits cuits i els curats.

D'embotits artesans curats trobem el fuet, la llonganissa, llom ibèric i Duroc, entre altres.
I com a embotits artesans cuits tenim el pernil, gall d'indi, patés, foie migcuit i botifarres.

A més a les seves carnisseries a part de tota l'extensa gama d'embotits artesans podem comprar carn autòctones, pollastre de pagès criats per ells així com una línia de productes sense gluten ni lactosa.

Experiència El Graner consisteix en l'oportunitat que m'han brindat per tal de poder visitar les seves instal.lacions i assistir al procés complert d'elaboració d'un dels seus productes, des de la recepció de la carn, passant pels les diferents etapes a que és sotmès, fins al seu envasat per a la posterior venda. Aquest mes l'embotit cuit triat ha estat cas del gall d'indi.

Anem a veure tot aquest procés començant pels ingredients emprats:
  • sal comuna
  • sal activa
  • ascorbat, conegut també com a vitamina C (funció antioxidant)
  • citrat
  • dextrosa (forma de sucre)
  • tripolifosfat (conservant)
  • actifiber I, es tracta d'una fibra vegetal de bambú i pell de cítrics i patata
  • aigua

I a continuació els passos que han seguit per a la seva elaboració:

1. Primer de tot entra el pit de gall d'indi a l'obrador, on es poleix bé traient-li els greixos i les venes.


2. Posteriorment es posa en salmorra (aigua i sal) i s'introdueix en un bombo buit, el qual serveix per fer un massatge a la carn de gall d'indi durant unes 4 hores aproximadament.


3. Una vegada el traiem del bombo es deixa reposar 4 dies en una càmera frigorífica.


4. Ara arriba l'hora d'embotir-lo en una tripa tèxtil (permeable per a productes cuits)

5. Un cop embotit, s'envasa al buit i se li fa una cocció al bany Maria durant unes 4'30 h.

6. Finalment se li fa un refredament ràpid a 0ºC que es manté durant 2 dies.


Finalment us deixo amb un apartat que a tots ens interessa que és el contingut calòric del gall d'indi. Com observareu es tracta d'un embotit ben magre i amb poques calories. Ideal per a fer entrepans i amanides i que agrada a petits i a grans. Us deixo amb la informació més detallada del producte:

No hay comentarios:

Publicar un comentario