Avui us proposo una recepta de canelons però fets amb una farsa de tonyina, ou dur, ceba i tomàquet.
Ingredients per a 12 canelons:
12 plaques de canelons
2 cebes mitjanes de Figueres
3 llaunes de tonyina en oli d'oliva verge extra
3 ous durs
1 llauna de tomàquet al natural
sal
pebre negre
oli d'oliva verge extra
beixamel
formatge ratllat
mantega per gratinar
Elaboració:
Primer de tot comencem pelant la ceba i tallant-la en brunoise per a fregir. La incorporem en una paella amb l'oli d'oliva ben calent fins a tenir-la rossa i hi afegim el tomàquet fins a que es redueixi. També hi posem les llaunes de tonyina i salpebrem.
Paral.lelament bullim la pasta dels canelons el temps que indiqui el fabricant i també anem per fer els ous durs.
Una vegada tenim els ous, els pelem, els tallem a daus i els afegim a la mescla que hem cuinat anteriorment de ceba i tomàquet.
Ara ja podem farcir els canelons amb la barrega, evoquem la beixamel pel cim, una mica de formatge ratllat i trossets de mantega per tal de gratinar-los bé i els posen al forn. Una vegada tenim els canelons daurats, els traiem el forn i servim.
Comentari dietètic:
Es tracta d'un plat complert ja que ens aporta hidrats de carboni d'absorció lenta, és a dir que ens donen energia de llarga durada, i també proteïna de bona qualitat provinent de la tonyina i una mica de fibra de la ceba. També destacariem la presència del licopè que ens aporta el tomàquet i que ens serveix com a antioxidant.
Si acompanyem la preparació amb una bona amanida ens pot servir de plat únic per dinar. I si el que volem és alleugerir les calories del plat, enlloc de beixamel hi podem posar tomàquet natural i fins i tot
Ingredients per a 12 canelons:
12 plaques de canelons
2 cebes mitjanes de Figueres
3 llaunes de tonyina en oli d'oliva verge extra
3 ous durs
1 llauna de tomàquet al natural
sal
pebre negre
oli d'oliva verge extra
beixamel
formatge ratllat
mantega per gratinar
Elaboració:
Primer de tot comencem pelant la ceba i tallant-la en brunoise per a fregir. La incorporem en una paella amb l'oli d'oliva ben calent fins a tenir-la rossa i hi afegim el tomàquet fins a que es redueixi. També hi posem les llaunes de tonyina i salpebrem.
Paral.lelament bullim la pasta dels canelons el temps que indiqui el fabricant i també anem per fer els ous durs.
Una vegada tenim els ous, els pelem, els tallem a daus i els afegim a la mescla que hem cuinat anteriorment de ceba i tomàquet.
Ara ja podem farcir els canelons amb la barrega, evoquem la beixamel pel cim, una mica de formatge ratllat i trossets de mantega per tal de gratinar-los bé i els posen al forn. Una vegada tenim els canelons daurats, els traiem el forn i servim.
Comentari dietètic:
Es tracta d'un plat complert ja que ens aporta hidrats de carboni d'absorció lenta, és a dir que ens donen energia de llarga durada, i també proteïna de bona qualitat provinent de la tonyina i una mica de fibra de la ceba. També destacariem la presència del licopè que ens aporta el tomàquet i que ens serveix com a antioxidant.
Si acompanyem la preparació amb una bona amanida ens pot servir de plat únic per dinar. I si el que volem és alleugerir les calories del plat, enlloc de beixamel hi podem posar tomàquet natural i fins i tot
Es escuchar canelones... y hacerse la boca agua...
ResponderEliminarRealmente ricos los canelones están entre mis platos preferidos. Un beso!!
ResponderEliminarRecetas de una gatita enamorada
si a més li poseu olives negres sense pinyol el resultat es fantástic
ResponderEliminar