16/5/15

[#Vivid] Fira Vi Dolç de #Figueres


Dins el marc del festival del vi, el Vivid, el Consell Regulador de la D.O. Empordà en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Costa Brava i l'Ajuntament de Figueres, van organitzar les jornades Vi Dolç Empordà, realitzades durant el cap de setmana del 25-26 d'abril a Figueres.

Una molt bona iniciativa per tal de potenciar, reivindicar i donar a conèixer el vi dolç i els seus possibles maridatges al públic en general.

Les jornades de maridatge, conduides pels sommeliers Laura Masramon i Joan Benejam, van tenir lloc al Teatre Jardí de Figueres. Al mateix temps, a la Rambla de Figueres s'hi va cel·lebrar una fira on els diferents cellers de l'Alt Empordà i algun productor de formatge i foie exposave els seus productes i on a més, en podies realitzar un tastet comprant tickets.

Nosaltres vam assistir a la sessió que es feia al matí de la mà de Laura Masramon, on vam poder fer un maridatge de vins dolços amb productes salats, com a la que es realitzava a la tarda, conduït per Joan Benejam on es feia maridatge amb productes dolços.



Anem pel primer, on Laura Masramon ens va presentar els 3 vins dolços: un Moscatell Sinols del 2011 d'Empordàlia, un vi dolç Sols* de La Vinyeta i finalment un Ino de Masia Serra.



Els productes escollits per realitzar aquest maridatge, van ser un tast de foie amb gelea de roses sobre una torradeta per acompanyar el Sinols, una crema de carbassa pel Sols* i una altra torradeta amb formatge blau amb melmelada de figues.

 

Pel tast de la tarda, de la mà de Joan Benejam, van tenir ocasió de tastar un moscatell Anubis de Vinícola del Nordest, una garnatxa Sol i Serena de Cellers d'en Guilla i finalment una Estela Solera de Mas Estela.


En aquest cas, els maridatges escollits en el mateix ordre, van ser una poma Royal Gala amb mel, una figa confitada amb mar de cava i mató de Mas Mercè i per acabar una teula de Trias amb melmelada de cítrics i foie de Collverd.

 


Tots aquests productes escollits per fer-ne els maridatges, formen part del Girona Excel·lent, que és un segell de qualitat agro-alimentari que promouen la diputació de Girona i la Cambra de Comerç per impulsar i difondre en l'àmbit nacional i internacional els productes agro-alimentaris gironins de la més alta qualitat.
Alguns productes destacats serien la Poma de Girona, els Fesols de Santa Pau, les galetes de Santa Coloma de Farners i Camprodon i l'Arròs de Pals, entre molts altres.


No cal dir que es va tractar d'un plaer! ;)

1 comentario:

  1. El mousse es converteix en un formatget, jajaja! Al trobar la meva imatge per google he pogut llegir tot el post. Bona feina, moltes gràcies!
    Permeteu-me que us deixi l'enllaç correcte al meu blog: www.lauramasramon.com

    Fins aviat!

    ResponderEliminar