15/5/15

Bròquil amb beixamel

Aquesta recepta d'avui potser és més típica d'hivern però quan et sobra una mica de bròquil sempre pots preparar-lo amb beixamel i cundeix més. A part de ser més bo per a aquells que no els hi agradi massa aquesta verdura crucífera.


Ingredients per a 1 persona:

  • bròquil, la quantitat que en tinguis sobrant
  • beixamel*
  • formatge emmental ratllat
  • mantega

* Per a fer la salsa beixamel, agafarem la mesura d'un got de llet i una cullerada sopera plena de farina.
Posarem un xic d'oli d'oliva en una paella a escalfar i hi afegirem le llet. Quan aquesta estigui calenta hi incorporem la farina sense parar de remenar. Hi posem sal i un toc de nou moscada i quan tinguem la farina ben cuita i la beixamel ben lligada, apaguem el foc.

Elaboració:

Posem el bròquil en un bol apte pel forn, jo vaig fer servir un de Pyrex. Evoquem la salsa beixamel al cim, una generosa quantitat de formatge ratllat i bocins de mantega perquè es gratini.
Gratinem al forn fins que la capa de formatge vingui rossa i ja ho tenim.


Comentari dietètic:

El bròquil és una verdura molt sana i amb poques calories. Es tracta d'una bona font de fibra i de vitamina C, més que un cítric sempre i quan el cuinem poc.
També conté la vitamina B9, important per prevenir l'espina bífida a l'embaràs així com la B1 i la B3, ambdues necessàries per al funcionament nerviós.
Ara de cares a l'estiu ens aporta una bona dosis de provitamina A (betacarotè), que ens ajuda a posar morenos.
Quant a minerals, és la verdura que més calci aporta. Trobem també ferro, que ens va bé en casos d'anèmia, magnesi, pels músculs, potassi, de gran efecte diurètic i sofre, que li confereix el gust i olor característic.
Aquesta verdura flatulenta que a vegades evitem té un efecte anticancerigen reconegut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario