30/1/14

Rostit amb bolets, figues i orellanes

Avui us presento una recepta que em va passar la meva tia el dia de Nadal: Un rostit de vedella i botifarra amb bolets, figues i orellanes.

La veritat és que és un rostit particular ja que al afegir-hi els fruits secs, el suc que hi queda és dolç, bonissim això si.

Ingredients per a 8 persones:

2 llomillets de vedella
4 botifarres de porc Duroc*
8 figues Doñigales
un grapat d'orellanes
un grapat de panses
mig kilo de bolets variats (collita del meu tiu i xampinyons tamany botó)
100 g.cebetes petites
4 carrotes
mig litre d'oli d'oliva

Elaboració:

Primer de tot agafem una cassola i hi posem el llomillet sencer, les botifarres, les carrotes i els bolets amb l'oli d'oliva, que vagi coent tot lentament.
Paral-lelament escaldem les cebetets perquè quan les afegim es puguin caramelitzar més bé.
A mitja cocció podem tallar el llomillet a filets i les botifarres en dos per tal que es vagin empapant del suc. Aleshores hi afegim els fruits secs, les cebetes i un raig de cognac. Salpebrem tota la barreja i deixem que vagi coent.
Quan veiem que tot estigui cuit, aproximadament 1'30 h, apaguem el foc.
I ja el podem servir.

Queda un rostit amb un gust deliciós, la carn ben melosa, les verdures tovetes i la ceba petita es caramelitza. El suc dolç que li proporcionen les figues i les orellanes és una delícia i va perfecte per acompanyar la carn més magre de la vedella. Les botifarres de porc Duroc són excel-lents, de gust més pronunciat.
En definitiva un plat per llepar-se els dits.


* Porc Duroc:
La raça de porc que s'utiliza és la DUROC. Aquesta raça es caracteritza per donar un valor afegit a la carn.
Les principals diferències de la carn de raça Duroc amb la resta de races normalment utilitzades són les següents:
  • Un color més intens
  • Un contingut de greix intramuscular més elevat
  • Una carn més suau
  • Una carn mes gustosa

  • 1 comentario: