9/1/14

Formatge: Mimolette

A la recepta de la nostra hamburguesa casolana hi vam decidir posar formatge Mimolette, que ens vam comprar a França un dia d'aquests del pont de desembre. Anem a conèixer una mica més!

Aquest formatge dur originari dels Països Baixos, des del segle XVII es produeix al nord de França. Es fan servir els mateixos mètodes de producció de l'Edam, però es pinta amb achiote i es deixa curar un mínim de sis mesos.


Característiques:

Conforme madura, la pasta canvia de taronja brillant a marró ataronjat i la textura es fa més trencadissa. Té un sabor suau, però es va intensificant amb el temps.

Consells de degustació:

Es pot prendre com aperitiu. Servir amb qualssevol vi lleuger i afruitat, com el Côte de Beaune, cerveses, Oporto o Madeira.

França: Nort-Pas de Calais
Maduració: 3-24 mesos
Pes i forma: 2'5-2'7 kg. de bola
Dimensions: D. 16 cm a 13 cm.
Llet: vaca
Classificació: Curat
Productor: Varis

1 comentario:

  1. M'encanta, el mimolette!! Un dels meus preferits, junt amb el compté.

    ResponderEliminar