6/6/13

Patates farcides

Avui farem unes patates farcides, una recepta molt versàtil i fàcil de fer. La patata sempre et permet realitzar una gran varietat de plats diferents i que solen agradar a tothom.

Ingredients per a 4 persones:

8 patates Kennebec mitjanes
2 cebes de Figueres mitjanes
150 g. de carn picada de vedella
sal, pebre i oli d'oliva verge extra
formatge ratllat

Elaboració:

Agafem les patates i les rentem ben netes. Les emboliquem amb paper d'alumini i les posem al forn dalt i baix a uns 150 ºC de temperatura durant uns 45 minuts. Una vegada cuites, les traiem del forn i les deixem refredar. Les desemboliquem i les partim per la meitat.


Amb l'ajuda d'una cullera de postres li traiem la polpa de patata i la reservem en un plat.


Per altra banda, pelem les cebes i les piquem ben fines. Agafem una paella amb un raig d'oli i fregim la ceba. Quan aqusta vingui rossa, hi afegim la carn ben salpebrada. Ho coem tot i una vegada estigui tot daurat ho retirem del foc i barregem la mescla amb la polpa de patata.


Ara ja podem disposar a farcir les patates, agafant amb la cullera la mescla. Posem formatge ratllat al cim i les gratinem al forn fins que el formatge es desfassi.

2 comentarios:

  1. Tens raó, admeten moltíssimes varietats i totes ben bones.
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

    ResponderEliminar
  2. Gràcies Lidia per participar a Memòries, m'emporto la recepta pel recull. Petonets

    ResponderEliminar