17/6/13

Conferència Carme Ruscalleda

Ahir diumenge dia 16 de juny, durant la celebració de la III Fira dels Americanos celebrada durant tot aquest cap de setmana a Lloret de Mar, vam assistir a una xerrada que va fer la coneguda cuinera del restaurant Sant Pau ubicat a Sant Pol de Mar.

Ens va parlar de la gastronomia catalana i els productes d'Amèrica.


Sobretot ens va destacar que som afortunats de poder gaudir de la cuina que fem a Catalunya, no hi podia estar més d'acord. Només ens hem de fixar amb els restaurants estrellats que tenim arreu de la província, sent el número un el Celler de Can Roca.


També va donar importància a cuinar productes de temporada. Coincideixo amb ella, comprar un aliment de temporada és assegurar-te un bon compendi de vitamines i nutrients, a part d'estalviar uns calerons.


Vam poder veure a través de les diapositives que anaven passant alguns dels plats enginyats per ella i el seu equip, mescles de dolços i salats, tocs de cuina japonesa que ella tan admira, i molt productes frescos i de mar, no podia ser menys estant en un lloc de costa.


Es va parlar dels arrossos, nomenant la ceba de Figueres, com a base d'un bon sofregit i va confessar que ells la fa servir a molts dels arrossos que ofereix al seu restaurant. No m'extranya, és la que dóna aquell color més fosquet al sofregit que fem a l'Alt Empordà. Si baixem més al sud de Catalunya ja juguen més amb el romesco.

En definitiva vam passar una hora molt entretinguda i interessant, a part d'una gran cuinera, una gran dona!

No hay comentarios:

Publicar un comentario