3/2/13

Patates a la Riojana

Avui, dia de tramuntana a Figueres, què millor que fer un plat per entrar en calor! Unes delicioses patates a la Riojana! :)

Ingredients:

- 6 patates petites
- Un pot de ceba fregida "El Guiso"
- Pebre vermell dolç fumat "La Chinata"
- Un xoriç
- 4 alls
- 2 branques de julivert
- 1 fulla de llorer
- 1 guindilla
- oli d'oliva, sal i aigua

Preparació:

Escalfem en una olla un raig d'oli d'oliva i hi afegim la ceba sofregida d'El Guiso. En aquest cas, com la que la ceba ja estava ben cuita, no caldrà que esperem a caramel·litzar-la.

Tot seguit hi afegim tot el xoriço tallat a rodelles i mentre es va coent a foc ben lent, anem pelant totes les patates i les tallem a bocins grans.

Lo ideal és que no les tallem totes amb el ganivet, sinó que només hi les marquem fins a la meitat o així en forma de daus i les acabem de trencar amb les mans. D'aquesta forma aconseguirem que el midó de la patata surti més bé de dins i ens ajudi a espesseir la barreja.
Un cop les tinguem totes a punt, ho tirem a dins l'olla amb la resta d'ingredients que ja estaran una mica més cuits.

Ara hi afegim els 4 alls ben picats (o aixafats tant sols, això va a gust del consumidor), tot el julivert picat ben fi, la fulla de llorer i un parell de cullerades del pebre vermell fumat 'La Chinata'

Ho remenem tot plegat per barrejar-ho bé, hi afegim la guindilla sencera i afegim una mica de sal.

Finalment ja només caldrà afegir-hi uns 400 ml d'aigua calenta, just per cobrir-ho tot plegat i deixar-ho bullint durant uns 40 minuts, mentre anem remenant-ho tot plegat de tant en tant, per ajudar a sortir el midó de les patates i de pas a espesseir-ho tot.


I d'una manera ben senzilla, ràpida de preparar i amb una mica de paciència per coure, ja tenim un plat que treu la fred a qualsevol i de pas està boníssim! :)

1 comentario: