Molts dilluns, el dinar que fem a casa dels meus pares és arrós a la cubana. Ja que els dilluns són dies més llejos i pesats, perquè encara ens queda tota la setmana de feina :), ho mitiguem amb un menjar que ens agrada.
Ingredients per a 4 persones:
Elaboració:
Es posa el tomàquet a fregir amb un rajolí d'oli d'oliva. Es deixa que es vagi reduint a foc lent.
Paral.lelament posem a bullir l'arrós amb força aigua i un grapat de sal.
Quan el tomàquet estigui mig fet, hi afegim la carn picada i ho salpebrem bé.
En una altra paella anem fregint els ous, deixant-los el rovell cru perquè posteriorment s'escampi pel plat d'arrós :) Queda molt bo tot barrejat, l'ou, la carn i l'arrós, nyam.
Una vegada l'arrós bullit, el colem i muntem el plat. Primer posem l'arrós al centre, fem una corona de carn picada amb tomàquet a tot el voltant i al cim hi posem l'ou ferrat. I ja ho tindríem!
Bon profit ;)
Acompanyem el plat amb una bona amanida, feta amb enciam iceberg, tomàquet raff i ceba tendra, d'aquelles tan dolces. Amanit amb un oli d'oliva que vam comprar a la Fira de l'oli d'Espolla, que és una delícia. Un oli intens i bo bo.
Ingredients per a 4 persones:
- 4 tasses ben plenes d'arrós
- 250 g. de bistec picat de vedella
- 1 pot de tomàquet al natural
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- 4 ous
Elaboració:
Es posa el tomàquet a fregir amb un rajolí d'oli d'oliva. Es deixa que es vagi reduint a foc lent.
Paral.lelament posem a bullir l'arrós amb força aigua i un grapat de sal.
Quan el tomàquet estigui mig fet, hi afegim la carn picada i ho salpebrem bé.
En una altra paella anem fregint els ous, deixant-los el rovell cru perquè posteriorment s'escampi pel plat d'arrós :) Queda molt bo tot barrejat, l'ou, la carn i l'arrós, nyam.
Una vegada l'arrós bullit, el colem i muntem el plat. Primer posem l'arrós al centre, fem una corona de carn picada amb tomàquet a tot el voltant i al cim hi posem l'ou ferrat. I ja ho tindríem!
Bon profit ;)
Acompanyem el plat amb una bona amanida, feta amb enciam iceberg, tomàquet raff i ceba tendra, d'aquelles tan dolces. Amanit amb un oli d'oliva que vam comprar a la Fira de l'oli d'Espolla, que és una delícia. Un oli intens i bo bo.
Ben mitigat, Lídia!! M'encanta l'arròs a la cubana, quan l'ou esclata sobre l'arròs. Fa temps que no en faig, ara! Encara m'hi animaràs... he he. petons
ResponderEliminarA casa ens agrada molt l'arròs a la cubana i el teu fa goig veure'l.
ResponderEliminarPetons.
fantàstic!! sempre sempre està present!!!
ResponderEliminar