Un entrant que sol agradar a tothom i que resulta un plat bufó són els ous farcits. Es poden fer de moltes maneres, però a l'hivern solen venir més de gust calents, així que ma mare els fa gratinats al forn amb formatge d'untar i tonyina, una versió lleugera però bona!
Ingredients per a 12 ous:
12 ous de pagès
3 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra
1 terrina gran de formatge d'untar
formatge ratllat Edam, o qualssevol que es fongui bé
Elaboració:
Bullim els ous. Una vegada cuits, els passem per aigua per refredar-los i els pelem. Els partim per la meitat longitudinalment i extraiem el rovell.
Per altra banda, obrim les llaunes de tonyina, la desmenussem i l'evoquem en un plat amb la crema de formatge. Ho barregem tot i hi afegim els rovells de l'ou esmicolats. Barregem i ja podem farcir les meitats dels ous. Hi posem una bona capa de formatge ratllat al cim de cada ou. Escalfem el forn en mode gratinar i enfornem els ous fins que el formatge quedi ben desfet. I ja ho tindríem!
Ingredients per a 12 ous:
12 ous de pagès
3 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra
1 terrina gran de formatge d'untar
formatge ratllat Edam, o qualssevol que es fongui bé
Elaboració:
Bullim els ous. Una vegada cuits, els passem per aigua per refredar-los i els pelem. Els partim per la meitat longitudinalment i extraiem el rovell.
Per altra banda, obrim les llaunes de tonyina, la desmenussem i l'evoquem en un plat amb la crema de formatge. Ho barregem tot i hi afegim els rovells de l'ou esmicolats. Barregem i ja podem farcir les meitats dels ous. Hi posem una bona capa de formatge ratllat al cim de cada ou. Escalfem el forn en mode gratinar i enfornem els ous fins que el formatge quedi ben desfet. I ja ho tindríem!
uufff que boons gratinats!! quina gana!!!!
ResponderEliminarSón molt bons i fàcils de fer, els ous farcits. Gràcies per tornar-los a fer sortir, Lidia!
ResponderEliminar