8/2/13

Nou col.laborador: Quesos Vega Sotuelamos

Tenim un nou col.laborador al blog: Quesos Vega Sotuelamos. Ens fa especial il.lusió tenir-lo amb nosaltres i així poder provar els seus formatges.

Són una empresa que es dedica a l'elaboració de formatges, sent la seva especialitat el formatge manxec. La seva denominació prové de la regió de La Manxa i s'obté a partir de la llet de les ovelles de raça manxega, amb una alimentació de vegetació molt rústica i característica del seu clima aspre. Els intents per elaborar el formatge manxec fora del nostre país no ha tingut èxit, ja que ha estat impossible imitar els factors climàtics i d'alimentació més enllà dels límits territorials de La Manxa. Depenent de la seva curació el formatge manxec es classifica en:

Formatge manxec semicurat
Formatge manxec curat
Formatge manxec anyell

A part d'aquests formatges manxecs a base d'ovella, també n'elaboren de cabra i ovella. Si en voleu veure tota l'extensa gamma, visiteu la seva pàgina web.

Nosaltres tindrem el privilegi de provar-ne cinc, concretament:

Formatge d'ovella tendre
Formatge d'ovella semicurat
Formatge d'ovella curat
Formatge d'ovella al romaní
Formatge d'ovella Gran Reserva

 La veritat és que tenim unes ganes ja de provar-los tots. Aviat en farem unes quantes receptes per tal de poder apreciar-ne tot el sabor.
Estigueu ben atents, especialment si sou formatgers :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario