21/10/11

Risotto de shiitake i parmesà

Avui cuinarem un risotto fet amb bolet shiitake. Aquest bolet d'origen ens aporta grans beneficis; augment de les defenses, prevenció cardiovascular, fre a l'envelliment degut al seu poder antioxidant i a la regulació de l'hormona del creixement, és beneficiós pel fetge ja que ajuda a regular el colesterol, enforteix l'organisme i ens aporta abundants vitamines i minerals, també ajuda a alcalinitzar la sang.

Considerat com una exquisitesa gastronòmica; les seves aromes són profunds, de terra, fum, caramel, melasses i nou moscada. A la cuina, els frescos seran en tot més suaus i delicats que els secs, però igualment saborosos. Per cuinar, els shiitakes secs s'han de posar en remull en aigua tèbia tota la nit. Si es van a afegir a una sopa o guisat caldós, poden incorporar tal qual, però tenint en compte que s'han cuinar molt més. I tot i així seran sempre una mica més durs.
Un cop hidratats, com als frescos, se'ls ha de treure el peu, molt fibrós. Després poden cuinar sencers, a quarts o làmines. Els secs poden ratllar i utilitzar-se sense remull. Es poden cuinar al vapor, rostits, en guisats, sopes i cuits o com a ingredient de truites i farcits.


Nosaltres per fer aquesta recepta hem fet servir shiitake en conserva.  



Ingredients per a 2 persones:


- 2 tasses d'arrós extra rodó
- 1 ceba de Figueres
- 1 pot de shiitake
- 1 litre de caldo de pollastre
- oli d'oliva verge extra
- pebre negre 
- nou moscada
- parmesà

Elaboració:

Agafem la ceba, la pelem i la trinxem per fregir en una paella amb un raig d'oli. Quan la ceba està cuita, hi afegim l'arrós. Tirem un xic de caldo de pollastre i ho anem fent a mesura que el vagi absorbint l'arrós. Anem remenant l'arrós que desprengui el midó perquè ens quedi un arrós melós. Cap al final hi evoquem el shiitake i remenem.
Una vegada ja no ens queda més caldo i veiem que l'arrós ja en queda cremós, apaguem el foc i emplatem l'arrós. Ratllem un xic de parmesà a sobre el plat i un toc de nou moscada i pebre, a gust de consumidor. 


Amb aquesta recepta participo al concurs de "pan y Peter. Ilustramos tu receta" que fa al seu blog Pan y Peter. Recetas Ilustradas.

2 comentarios:

  1. Que be que t'ha quedat aquest risoto!! A mi m'encanten.
    Em quedo mirant el teu bloc que fa bona pinta!!
    Salutacions

    http://cuinadunaaprenent.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  2. Hola Lidia! Muchas gracias por colaborar en el concurso! Qué buena pinta tu receta y qué original!

    Recuerda incluir el logo del concurso en el menú de tu web, como decían los requisitos del concurso. Veo que tienes unos cuantos a la derecha y no está el nuestro! Nos encantaría poder incluir tu receta en las participantes ;) Tienes tiempo hasta esta noche a las 12h para hacerlo!

    Un beso!

    ResponderEliminar