12/10/11

Formatge: Arzúa Ulloa DOP

Aquest elegant formatge rodó, d'escorça de cera, neta i groga, és tou, esponjós i llis. El més popular a Galícia. L'elaboren varis productors artesans a prop del riu Ulloa.

Característiques: Malgrat que la pasta és inesperadament suau, sembla més mantega que formatge, és molt aromàtic; el gust dolç a llet va guanyant confiança al paladar.

Consells de degustació: Assaboreix els seus sabors amb palets de pa o unta el formatge com si fos mantega amb un pa de pagès. Combina bé amb un vi blanc Ribeiro.

Espanya: Galícia
Maduració: 15-30 dies
Pes i forma: 500 g.-3,5 kg. rodó
Dimensions: D. 10-26 cm. a 5-12 cm.
Llet: Vaca
Classificació: Semicurat
Productor: Varis

Cata: És un formatge molt sofisticat. La seva cremositat quan l'untes a la llesca és formidable. A mesura que el vas menjant vas notant el seu agradable gust dolç.

No hay comentarios:

Publicar un comentario