Aquest elegant formatge rodó, d'escorça de cera, neta i groga, és tou, esponjós i llis. El més popular a Galícia. L'elaboren varis productors artesans a prop del riu Ulloa.
Característiques: Malgrat que la pasta és inesperadament suau, sembla més mantega que formatge, és molt aromàtic; el gust dolç a llet va guanyant confiança al paladar.
Consells de degustació: Assaboreix els seus sabors amb palets de pa o unta el formatge com si fos mantega amb un pa de pagès. Combina bé amb un vi blanc Ribeiro.
Espanya: Galícia
Maduració: 15-30 dies
Pes i forma: 500 g.-3,5 kg. rodó
Dimensions: D. 10-26 cm. a 5-12 cm.
Llet: Vaca
Classificació: Semicurat
Productor: Varis
Cata: És un formatge molt sofisticat. La seva cremositat quan l'untes a la llesca és formidable. A mesura que el vas menjant vas notant el seu agradable gust dolç.
Característiques: Malgrat que la pasta és inesperadament suau, sembla més mantega que formatge, és molt aromàtic; el gust dolç a llet va guanyant confiança al paladar.
Consells de degustació: Assaboreix els seus sabors amb palets de pa o unta el formatge com si fos mantega amb un pa de pagès. Combina bé amb un vi blanc Ribeiro.
Espanya: Galícia
Maduració: 15-30 dies
Pes i forma: 500 g.-3,5 kg. rodó
Dimensions: D. 10-26 cm. a 5-12 cm.
Llet: Vaca
Classificació: Semicurat
Productor: Varis
Cata: És un formatge molt sofisticat. La seva cremositat quan l'untes a la llesca és formidable. A mesura que el vas menjant vas notant el seu agradable gust dolç.
No hay comentarios:
Publicar un comentario