28/10/11

Tempura

Pasta de tempura
La tempura és un fregit ràpid japonès, sobretot de mariscs i verdures arrebossades. Cada tros de menjar sobre el qual s'hagi d'aplicar aquesta tècnica ha de tenir la mida d'un mos i es fregeix en oli molt calent entre dos i tres minuts.
Oli d'oliva ben calen
Intent de tempura
L'oli mai no s'ha de cremar i els aliments, encara que es troben submergits íntegrament en l'oli, tot just s'han de daurar superficialment. Una vegada trets del wok o recipient en què es fregeixin no han de quedar oliosos. Un dels requisits principals és que els aliments de la tempura siguin tallats "en mossegades", que entrin fàcilment a la boca, ja que tradicionalment es mengen amb bastonets.

Nosaltres vam provar de fer-ne ja que teníem la farina de tempura de Santa Rita ja comprada.
Vam fer servir esbergínia i carbassó. També es pot fer amb carrota, xampinyó, pebrot, bròquil...

Cordon bleu
Per fer la massa, vam seguir les instruccions de l'envàs de tempura, que consistia en barrejar la farina amb aigua molt freda, fins que es formi un pasta que serviràs per fregir la verdura. Després es submergeix uns minuts en oli ben calent, nosaltres vam fer servir oli d'oliva verge extra. I finalment es posa en un plat per escórrer l'excés d'oli, que en teoria no n'hauria de tenir però... a la pràctica en tenia :)
 De pas, com que ja estàvem posats a fregir, ens vam fer uns cordon bleu, que és un plat d'origen francès, que es prepara amb petxuga de gall d'indi farcida de pernil dolç i formatge i arrebossada amb pa torrat. Era bona i melosa, tot i ser de gall d'indi, no va quedar gens eixuta la carn.



No hay comentarios:

Publicar un comentario