28/10/11

El sopar d'ahir :)

Ahir ens vam fer, com no, un bon pa amb tomàquet!!!!!!!!!!!
I per acompanyar aquesta delícia gastronòmica del nostre país, uns talls de llom de porc ibèric de gla i formatge d'ovella. Boníssim ;)

Pa amb tomàquet
Anem a comentar un xic sobre aquest llom. És un embotit fabricat amb llom de porc sencer, exempt del greix exterior, adobat i posteriorment embotit en budell natural de porc. Encara que és molt popular en zones on encara es fa la matança del porc.
 
Per a la seva preparació, els lloms es posen a curar en sal durant un o dos dies, després es renten per treure la sal i se'ls deixa un parell de dies fins que quedin ben escorreguts. Posteriorment, s'adoben amb un amaniment preparat amb pebre vermell, all, orenga i oli d'oliva. Finalment, després de l'adobat, s'introdueixen en budells allargats i es pengen per a la seva curació en un ambient fresc i sec durant almenys dos mesos.

Quan la matèria primera procedeix de porcs de raça Ibèrica, es fa una distinció i parlem de llom embotit ibèric. No hi ha diferències apreciables pel que fa a la seva fabricació, però el període de curació és més llarg. El llom embotit s'ha de consumir cru, tallat en fines rodanxes i servit com a tapa, de vegades en entrepà.

Una de les característiques més importants del llom embotit, a nivell nutricional, és el seu alt contingut proteic en relació al seu greix. Per cada 100 grams de llom embotit, es tenen 50 grams de proteïnes i tan sols 8 de greixos.

2 comentarios:

  1. Me encanta el día que en casa toca picoteo de este tipo, unos buenos embutidos, queso y una rebanadas de pan con tomate y que se termine el mundo.
    Besitos.

    ResponderEliminar
  2. aixó si que es un bon sopar!! besets!! em quede al teu blog!! gràcies per pasar pel meu! dwdw

    ResponderEliminar