

Considerat com una exquisitesa gastronòmica; les seves aromes són profunds, de terra, fum, caramel, melasses i nou moscada. A la cuina, els frescos seran en tot més suaus i delicats que els secs, però igualment saborosos. Per cuinar, els shiitakes secs s'han de posar en remull en aigua tèbia tota la nit. Si es van a afegir a una sopa o guisat caldós, poden incorporar tal qual, però tenint en compte que s'han cuinar molt més. I tot i així seran sempre una mica més durs.
Un cop hidratats, com als frescos, se'ls ha de treure el peu, molt fibrós. Després poden cuinar sencers, a quarts o làmines. Els secs poden ratllar i utilitzar-se sense remull. Es poden cuinar al vapor, rostits, en guisats, sopes i cuits o com a ingredient de truites i farcits.
Nosaltres per fer aquesta recepta hem fet servir shiitake en conserva.

- 2 tasses d'arrós extra rodó
- 1 ceba de Figueres
- 1 pot de shiitake
- 1 litre de caldo de pollastre
- oli d'oliva verge extra
- pebre negre
- nou moscada
- parmesà
Elaboració:


Amb aquesta recepta participo al concurs de "pan y Peter. Ilustramos tu receta" que fa al seu blog Pan y Peter. Recetas Ilustradas.
Que be que t'ha quedat aquest risoto!! A mi m'encanten.
ResponderEliminarEm quedo mirant el teu bloc que fa bona pinta!!
Salutacions
http://cuinadunaaprenent.blogspot.com/
Hola Lidia! Muchas gracias por colaborar en el concurso! Qué buena pinta tu receta y qué original!
ResponderEliminarRecuerda incluir el logo del concurso en el menú de tu web, como decían los requisitos del concurso. Veo que tienes unos cuantos a la derecha y no está el nuestro! Nos encantaría poder incluir tu receta en las participantes ;) Tienes tiempo hasta esta noche a las 12h para hacerlo!
Un beso!