9/5/16

. @wellbeingworld La taula més original

Des de Renova, l'empresa derivada del tisú proposen un concurs al qual s'hi por participar a través de la seva pàgina web. La companyia us repta a muntar la taula més original, pujar una foto i la que guanyi tindrà una tarjeta regal del Corte Inglés per un valor de 50 euros. Si us interessa us deixo el link on trobareu més informació:

https://lamesamasoriginal.pgtb.me/JRbnN1 

Animeu-vos a participar, amb la seva gamma de tovallons segur que us queda una taula ben xula!



6/5/16

Arròs amb castanyes

Una amiga meva m'ha fet aquest postres: arrós amb castanyes. Es tracta d'una recepta típica de Setmana Santa que es fa a Andalusia.


Ingredients per a 4 persones:

Elaboració:

Deixem les castanyes en remull tota la nit.
Posem les castanyes ben netes i lliures de qualssevol impuresa en una olla amb aigua i la pela de llimona i taronja i la canyella en branca.
Quan bulli hi incorporem l'arrós i la matafaluga perquè hi doni el gust anissat.
Una vegada tenim les castanyes tendres, afegim sucre i remenem. Incorporem un pessic de safrà, que ens hi donarà gust i color. Apaguem el foc i emplatem amb canyella en pols al cim. Esperem a que es refredi per a consumir-les.


Degustació:

Veig que es pot afegir anís en gra o ve no posar-m'hi, ja que el gust que li dóna ha d'agradar. A mi personalment al afegir la matafaluga en branca i després retirar-la ja no m'hi molesta.
La barreja dels elements queda molt bona, una alternativa a l'arrós amb llet, que també s'elabora per les mateixes dates i ja el tenim més conegut a Catalunya. A més és un postres que es fa a molts altres països com ara Mèxic, Portugal. Argentina, Uruguay, Colombia, entre altres països sudamericans.


4/5/16

Espaguetis amb salsa de piquillos

La pasta a casa ens agrada molt i es pot presentar de tantes maneres, que podries menjar cada dia de l'any un plat de pasta diferent.


Nosaltres avui, com que teniem un pot de piquillos per casa, hem decidit fer-la amb una salsa de piquillos. Una recepta fàcil, bona i resultona, anem a veure!

Ingredients per a 2 persones:
  • 250 g. d'espaguetis
  • 200 ml de nata per cuinar
  • 1 pot de piquillos cuits
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra


Elaboració:

Bullim els espaguetis els minuts que indica el fabricant, sempre deixant-los al dente.


Per altra costat passem els piquillos amb el seu suc amb la nata pel túrmix.


Salpebrem i posem la salsa a escalfar amb un rajolí d'oli d'oliva extra, perquè agafi de pas un toc d'espessor.

Servim els espaguetis amb la salsa pel cim i formatge ratllat o sense, com preferiu :)


Consells de degustació:

Queda un plat molt gustós, sobretot si t'agrada notar el gust més potent del pebrot. Us recomano afegir una ceba tallada ben petita i fregida a la salsa a l'hora de passar-la pel túrmix, ja que hi dóna un gust més bo encara.

Contingut calòric:

La pasta ens proporciona energia de llarga durada, és a dir que si la mengem al migdia tindrem calories en forma de sucre durant les primeres hores de la tarda.
Els piquillos són poc calòrics i ens hi proporcionen fibra, vitamines, destacant la C sobretot i minerals. També és una font de licopè, un antioxidant que ens ajuda a estar joves.
I el punt més calòric l'aporta la crema de llet, tot i que si volem alleugerir la recepta hi podem posar llet evaporada.

2/5/16

[#Vi] Gómez de Segura Criança 2011


Ens podem considerar molt afortunats a Catalunya per tenir tantes terres vinícoles i amb fins a 10 denominacions diferents, però aquest cop hem provat un denominació d'origen La Rioja.
Es tracta d'un criança del 2011, vinificat amb la varietat de tempranillo, d'un celler anomenat Bodega Gómez de Segura, situat a Laguardia, Àlava.
Es tracta de la tercera generació dedicada a les vinyes i a la seva producció de vi, disposen d'aproximadament 50 hectàrees amb una mitjana de vida d'uns 33 anys. D'aquestes vinyes en surt una bona varietat de vins, on a part dels seus joves blanc, rosat i negre, també disposen d'un Vendímia Seleccionado, el Criança que ens ocupa, un Reserva i finalment un especial Reserva Finca Ratón, un d'aquells originats a partir d'una petita anècdota al darrera.


Cos: Marcat, fent-lo giravoltar en copa deixa una bona marca de llàgrima al vidre, que cau lentament.
Color: Color granatós fosc, tot i que s'aclareix una mica per les bandes, és d'aspecte fort i una mica marró com oxidat.
Aroma: Olor afruitada, amb un punt dolç de caramel inicial que deixa lloc a un toc més aspre que pot recordar a algunes fustes.
Gust: Molt suau al començament, deixa pas a una aspror pels laterals de la llengua i un cop empassat puja el toc dolç que hem sentit al olorar-lo el primer cop.


Nom: Gómez de Segura Crianza 2011
Celler: Bodega Gómez de Segura
Pertany a la D.O. La Rioja


29/4/16

Trobem @CadburyUK al HMS Belfast

En aquest post us parlaré d'un vaixell anclat al riu Tamesis, a Londres,  que forma una part important del Imperial War Museum, l'HMS Belfast.

Nosaltres aquest passat estiu, en un dia de pluja (que rar!) vam passejar per aquest museu flotant. A través de les seves exposicions el barco mostra els diferents aspectes de la vida a altamar durant la Segona Guerra Mundial.


La veritat és que val la pena veure'l. El recorregut és extens, ja que disposava de nou cobertes. Mitjançant una audioguia vas recorreguent els diferents punts tot visitant els camarots on dormien els mariners, l'inferemeria, la bodega, la sala del dentista, les sales de màquines, entre altres i la cuina.


La cuina era gran, imagineu donar de menjar a tants mariners. A la seva dieta hi predominava la patata, la veieu que tenien una zona especial a la cuina per pelar-les, així com les llegums i sopes.


Tot i que es venien tabletes de Mars i altres xocolatins a la cantina per aquells més llaminers. Mireu si en són d'antigues aquestes xocolatines, a la fotografia podem observar la Cadbury, marca inglesa per excel.lència i també altres marques conegudes i molts vigents a l'actualitat.


I és que la xocolata sempre atrau, ho feia abans i ho continua fent ara, que me'n dieu?


27/4/16

. @LekueES Pizza cruixent d'escalivada i formatge de cabra amb mel

Avui us porto una recepta que ens agrada molt a casa, la pizza. Però aquesta no és una pizza normal i corrent, sinó que és especial. I perquè és especial? Doncs perquè hem aconseguit fer-la cruixent gràcies al Pizza Mat de Lékué. Es tracta d'una làmina microperforada que aconsegueix un refredat uniforme i evita que la massa s'estovi. D'aquesta manera es crea una crosta cruixent. La veritat és que mai ens havia quedat amb aquesta textura, ens va agradar molt. El secret està en la cocció de la pizza amb aquest estri!


Ingredients per a la massa de la pizza:

250 g. de farina especial per pizza
125 ml d'aigua calenta
1/2 cullerada de sal
3 cullerades d'oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Primer de tot posem la farina en un bol amb l'aigua calenta i barregem tot.


 Afegim la sal i l'oli d'oliva i pastem fins que quedi una massa compacta i que ja no s'enganxi a les mans. Fem una bola i la deixem reposar a sobre el Pizza Mat.


Passades unes hores, la massa haurà crescut un xic, hi passem el corró per aplanar la massa al llarg de la superfície del Pizza Mat i ja tindrem la base a punt.

Ingredients per a la pizza:

escalivada de pebrot vermell i esbergínia
formatge de cabra al toc de mel
orenga

Elaboració:

Disposem l'escalivada tallada petita per la base i el formatge de cabra esmicolat, que quedi ben repartit.


Hi espolsem orenga i enfornem amb el forn preescalfat durant uns 10 minuts aproximadament. Quan veiem que la massa queda rossa dels costat ja tindrem la pizza ben cuita.



Bon profit!


25/4/16

Restaurant Sant Martí Vell

Dissabte passat va ser un dia d'aquells per recordar. Potser per a segons qui pugui ser un dia normal però per a mi fou especial. Especial perquè vam celebrar un Pre-Sant Jordi a Girona i vaig estar a dues llibreries de Girona firmant llibres i per mi això és important. Si a més al migdia fem un bon àpat, com va ser el cas, acaba d'arrodonir el dia, que per rematar-lo varem passejar per les botigues de l'Espai Gironès, que ara feia temps que no trepitjavem i, si trobes alguna coseta doncs també fa gràcia!

Doncs, com us deia, varem anar al Restaurant Sant Martí, de Sant Martí Vell. Un restaurant molt acollidor amb una sala gran i un servei molt amable.

   
La carta és molt extensa, amb diferents entrants tan freds, com calents, arrossos, carns a la brasa d'alzina, guisats i peixos tan a la planxa com amb salsa. A part també disposen d'una fulla de suggeriments que no pintaven gens malament.

Com a benvinguda, dissabte hi havia, un xarrup de crema de verdura amb vinagreta de fruits secs i un toc de sal negre. Un bon detall de la casa.


Nosaltres ens vam decantar per fer un:

- Arrós negre de ceps i sèpia: ens va cridar l'atenció, sobretot per la presència del cep.


Ens el van servir amb una paella i n'hi havia una generosa quantitat. L'arrós estava al punt de cocció, molt bo.


De segon varem tenir clar només veure-ho:

- La pota de pop a la brasa d'alzina amb melmelada de tomàquet i ceba caramelitzada.


Una impressionant pota amb un gust potent de brasa d'alzina i amb l'excel.lent combinació de la melmelada i la ceba.


Cal destacar també l'acurada presentació del plat, i el gust impressionant. Aquest plat ens va encantar!


- Magret d'ànec a la brasa d'alzina amb poma confitada i ceba caramelitzada.


La brasa d'alzina li confereix un gust molt bo i acompanyat amb la poma i la ceba, de gustos dolços, era un plat de llagrimeta.


També ens va agradar molt.


I passem als postres:

- Coulant de xocolata amb avellanes i sorbet de mango: un coulant de deu, amb una xocolata exquissida, que es desfeia i amb un gust potent i deliciós.


Servit amb el sorbet de mango, molt ben elaborat i refrescant.


- Mousse de xocolata blanca i negre de Tanzània: una delicada mouse amb un gust molt fi. Acompanyada amb alguns fruits vermells. Bona presentació.


I per finalitzar aquest gran dinar un café sol i un tallat, servit amb llet ecològica. ´


En resum, un restaurant per repetir, tant pel seu tracte com sobretot la seva cuina, amb productes frescos i de proximitat i perfectament cuinats.

22/4/16

Llocs on estaré signant llibres per Sant Jordi

Això ja ho tenim aquí, demà és la Diada de Sant Jordi, un dia per passejar i mirar les parades plenes de roses i llibres. La Rambla fa molt de goig amb tanta gent festejant aquest dia. Enguany cau en dissabte i això significa més gent al carrer, potser un bon dissabte, sobretot si fa un bon sol.


Per la meva banda jo avui ja celebraré la Revetlla de Sant Jordi, a la Biblioteca de Figueres, on ens reunim tots els escritptors empordanesos que hem tret llibre entre el Sant Jordi de l'any passat i aquest. Un vespre bonic, on entre lectures, rialles i brindis esperem per l'endemà celebrar la diada firmant llibres per a tots els que així ho desitgin.


Us mostro les llibreries i els horaris on estaré per a tot aquells qui vulgui el llibre de "Cuina i Reaprofita" dedicat:

Matí:

D'11 a 12h. a la LLibreria Text
De 12 a 13h. a Llibres Low Cost

Tarda:

De 17 a 18h. a la Llibreria Abacus


La setmana passada vaig estar firmant a la Llibreria Empúries  i també a la Llibreria 22 en un Pre-Sant Jordi que cada any acostumen a fer.


Així doncs us espero demà a tots a la Rambla!