Una amiga meva m'ha fet aquest postres: arrós amb castanyes. Es tracta d'una recepta típica de Setmana Santa que es fa a Andalusia.
Ingredients per a 4 persones:
Elaboració:
Deixem les castanyes en remull tota la nit.
Posem les castanyes ben netes i lliures de qualssevol impuresa en una olla amb aigua i la pela de llimona i taronja i la canyella en branca.
Quan bulli hi incorporem l'arrós i la matafaluga perquè hi doni el gust anissat.
Una vegada tenim les castanyes tendres, afegim sucre i remenem. Incorporem un pessic de safrà, que ens hi donarà gust i color. Apaguem el foc i emplatem amb canyella en pols al cim. Esperem a que es refredi per a consumir-les.
Degustació:
Veig que es pot afegir anís en gra o ve no posar-m'hi, ja que el gust que li dóna ha d'agradar. A mi personalment al afegir la matafaluga en branca i després retirar-la ja no m'hi molesta.
La barreja dels elements queda molt bona, una alternativa a l'arrós amb llet, que també s'elabora per les mateixes dates i ja el tenim més conegut a Catalunya. A més és un postres que es fa a molts altres països com ara Mèxic, Portugal. Argentina, Uruguay, Colombia, entre altres països sudamericans.
Ingredients per a 4 persones:
- 250 g de castanyes pilongas (assecades)
- 200 g d'arròs
- 100 g de sucre
- canyella en branca i en pols
- clau
- safrà
- pela de llimona i taronja
- matafaluga en branca
Elaboració:
Deixem les castanyes en remull tota la nit.
Posem les castanyes ben netes i lliures de qualssevol impuresa en una olla amb aigua i la pela de llimona i taronja i la canyella en branca.
Quan bulli hi incorporem l'arrós i la matafaluga perquè hi doni el gust anissat.
Una vegada tenim les castanyes tendres, afegim sucre i remenem. Incorporem un pessic de safrà, que ens hi donarà gust i color. Apaguem el foc i emplatem amb canyella en pols al cim. Esperem a que es refredi per a consumir-les.
Degustació:
Veig que es pot afegir anís en gra o ve no posar-m'hi, ja que el gust que li dóna ha d'agradar. A mi personalment al afegir la matafaluga en branca i després retirar-la ja no m'hi molesta.
La barreja dels elements queda molt bona, una alternativa a l'arrós amb llet, que també s'elabora per les mateixes dates i ja el tenim més conegut a Catalunya. A més és un postres que es fa a molts altres països com ara Mèxic, Portugal. Argentina, Uruguay, Colombia, entre altres països sudamericans.
No hay comentarios:
Publicar un comentario