2/5/16

[#Vi] Gómez de Segura Criança 2011


Ens podem considerar molt afortunats a Catalunya per tenir tantes terres vinícoles i amb fins a 10 denominacions diferents, però aquest cop hem provat un denominació d'origen La Rioja.
Es tracta d'un criança del 2011, vinificat amb la varietat de tempranillo, d'un celler anomenat Bodega Gómez de Segura, situat a Laguardia, Àlava.
Es tracta de la tercera generació dedicada a les vinyes i a la seva producció de vi, disposen d'aproximadament 50 hectàrees amb una mitjana de vida d'uns 33 anys. D'aquestes vinyes en surt una bona varietat de vins, on a part dels seus joves blanc, rosat i negre, també disposen d'un Vendímia Seleccionado, el Criança que ens ocupa, un Reserva i finalment un especial Reserva Finca Ratón, un d'aquells originats a partir d'una petita anècdota al darrera.


Cos: Marcat, fent-lo giravoltar en copa deixa una bona marca de llàgrima al vidre, que cau lentament.
Color: Color granatós fosc, tot i que s'aclareix una mica per les bandes, és d'aspecte fort i una mica marró com oxidat.
Aroma: Olor afruitada, amb un punt dolç de caramel inicial que deixa lloc a un toc més aspre que pot recordar a algunes fustes.
Gust: Molt suau al començament, deixa pas a una aspror pels laterals de la llengua i un cop empassat puja el toc dolç que hem sentit al olorar-lo el primer cop.


Nom: Gómez de Segura Crianza 2011
Celler: Bodega Gómez de Segura
Pertany a la D.O. La Rioja


No hay comentarios:

Publicar un comentario