26/6/14

A "Memòries d'una Cuinera" amb un assortiment de pinxos ! :)

Aquest mes, el blog de "Memòries d'una Cuinera" la recepta estrella eren les tapes.
Petits tastets ben variats que certament fan la delícia de molts de nosaltres ;)
I com no, jo també he volgut col·laborar-hi aportant el meu granet de sorra amb el post d'un Assortiment de Pintxos que vaig publicar ja fa un temps.
Cada cop que escullen un dels meus posts, em la mateixa il·lusió que el primer dia! Us deixo el post original a Memòries d'una Cuinera:
http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es/2014/02/patates-farcides.html

Esmorzar a l'Hotel Costa Brava

L'Hotel Costa Brava es troba situat en un lloc molt privilegiat de Platja d'Aro, ja que des de l'hotel tens una excel-lent vista de la badia i està envoltat de les millors platjes que hi ha en aquesta població. Seguint el camí de Ronda, que s'agafa al costat mateix de l'hotel, pots anar recorreguent diferents cales, cadascuna d'elles precioses.


La vista de la badia de Platja d'Aro tot esmorzant no té preu. L'oferta d'esmorzar és bonissima, nosaltres hi vam fer un instagram i ens van oferir:

- Entrepanets amb pa normal de pernil salat, dolç o formatge


- Altres entrepanets amb pa de cereals


- Croissants normals, ensaïmades normals i amb panses, napolitanesde crema i de xocolata i uns "donetes" de xocolata petits, molt bons. També magdalenes.


Per beure sucs de taronja o pinya i cafè amb llet, o sol o amb gel, com vulguessis, te'l feien al moment.

Dinar al Café Savoy

Aquesta cafeteria està situada en ple centre de Girona, al carrer Nou i és el restaurant de l'Hotel Peninsular. Bon lloc per si estàs comprant per les botigues del voltant o el Mercat del Lleó.

Ofereixen ofertes d'esmorzars, també aperitius, berenars, coctails i dinars. Nosaltres vam provar un menú de diàri, que tot i que no hi ha molt a triar, el que ofereixen és bo.

Aquest era el menú que hi havía aquell dia:


Jo vaig optar per agafar dos segons:

- Un estofat de popets amb ceba: una delícia de plat. Els popets molt ben cuinats, ben tendra amb la ceba tallada ben dina i molt ben cuita. El punt de salsa excel-lent. I la quantitat molt generosa.


- Bistec rus amb alls tendres i ceba caramelitzada: una bola de carn, tipus mandonguilla amb gust d'all però no s'hi trobava la ceba caramelitzada. Aquest plat me l'imaginava dieferent.
Les patates d'acompanyament eren artesanes i tallades gruixuides, amanides amb sal tipus Maldon i orenga sec.


La meva mare va optar per:

- Milfulls d'escalivada amb formatge de cabra: un xic escàs la veritat, però el plat era bo i anava acompanyat de mesclum d'amanida.


- Popets, com jo.

El pa que ens van servir era recent fornejat, calent encara i i cruixent i bo.


Per beure aigua o refresc a triar.


I de postres vam agafar el iogurt amb coulis de maduixes, que en realitat era un gotet de iogurt àcid amb melmelada de maduixa al cim. Era bo, tot i que volia el coulis...


En resum, aquest café està molt ben situat, l'ambient és agradable i l'espai és gran, ben decorat i amb aire acondicionat. La relació qualitat-preu és més que bona: 10 euros per persona.

Planta't a Pals, i nosaltres a instagramejar!

El dissabte dia 14 de juny vam assistir al I Planta't a Pals, una  plantada tradicional de l’arròs i un concurs d’instagramers al bell mig del Mas Carles. A l'esmorzar hi vam poder degustar un assortiment d'embotits amb pa amb tomàquet i galetes artesanes variades: carquinyolis i neules. Feia un dia excel-lent al matí.


Vam poder veure la “Microcaravana  cultural” al Mas Carles al matí, que oferia espectacle per als petits.

La trobada d'instagram ha donat lloc a la publicació de 636 imatges per part de 71 Instagramers arribant a un total de 41.228 usuaris i sumant 34.489 “m’agrada”. Més fotos: http://iconosquare.com/tag/plantatapals/

I aquestes són les fotos guanyadores:



25/6/14

Formatge: Tupí

Aquest formatge d'untar és una recepta molt antiga dels pastors. S'elabora amb la segona fermentació de formatges frescs o curats, mesclant-los amb oli d'oliva i brandy o licor.

Característiques: Aquest formatge, extranyament compulssiu, es deixa madurar en tarrines de fang. Té una textura gramillonada, de sabor fort i un aroma que tendeix a fètid, però desenvolupa un gust final sorprenentment satisfactòri.

Tapeta a compartir al Kosa Bistro de Palafrugell

Consells de degustació: Gràcies a la suavitat de la seva textura, és ideal per a canapes o torrades. Combina bé amb cervesa freda i amb sidra.
Es pot acompanyar també amb alguna confitura, de tomàquet, de pebrot, de ceba. El gust dolç li casa molt bé.També s'hi pot afegir alguna espècia al formatge.
A nosaltres ens el van servir amb una confitura de pebrot vermell i amb un xic d'orenga al cim del formatge. Molt adequada la combinació.


Fitxa tècnica:

Espanya: Catalunya, Cerdanya, Alt Urgell i Pallars
Maduració: une setmanes
Pes i forma: 160g-200g. en format tarrina
Dimensions: sense tamany
Llet: vaca, ovella, en funció de la regió on es fabrica
Classificació: fresc
Productor: Varis

Curiositats:
El nom d'aquest formatge li ve perquè es fermenta amb un licor en un recipient de terrissa anomenat tupí.

Tast:
De sabor fort i persistent, desprèn un aroma peculiar. La textura està suavitzada per la maceració que n'hagin fet, així com el gust. Té un color beig i una untositat que marca en boca. 

Nota dietètica:

És un formatge molt gras, amb la qual cosa aporta principlament greixos i proteïna. Podriem destacar la seva elevada quantitat de calci, gairebé 10 vegades més que la llet. També resulta una bona font de fòsfor, vitamina A, necessària pel bon funcionament del sistema nerviós i vitamina D, molt bona pels ossos i per a l'absorció del calci a l'intestí.

Refresca't amb el suc que et proposem!

Avui us proposo una recepta amb sucs naturals de fruita.

Amb aquestes temperatures va molt bé prendre algun suc de fruita ben fresquet i més ara que disposem d'una gran varietat de fruita al mercat.

Es poden fer moltes combinacions, nosaltres en farem un amb taronja i maduixa, que està espectacular!


Ingredients:

taronga
maduixes
gel

Elaboració:

Pelem la taronja i netegem les maduixes. Posem les fruites a la liquadora amb algun glaçó de gel, no molt, perquè no ens aigualeixi el suc.
Ho posem aliquar i ja ho tindríem, queda un suc acabat de fer, fresquet i amb totes les vitamines de la fruita.

Nota dietètica:

Amb aquest suc obtindrem tota la vitamina C de la taronja, que ens servirà per mantenir joves i la maduixa ens hi conferirà substàncies beneficioses pel cor, ens tonficarà els ronyons i ens ajudarà a prevenir la càries.

Esmorzar al Pa Fi

A les diferents fleques del Grup Pa fi que tenen repartides arreu de la comarca, al matí, durant les hores dels esmorzars, abans de les 11h. del matí fan unes promocions interessants, sobretot ara que estem en crisi.

Per exemple tens un croissant i cafè amb llet, napolitana de xocolata i cafè amb llet o també si ets més de salat, pots combinar-ho amb un mini, tot i que el preu ja puja més.


L'oferta que vam fer nosaltres va ser: Napolitana de xocolata i cafè amb llet per 1'90 euros. Està molt bé si vols esmorzar fora i econòmic. Molt ben presentat el cafè amb llet i la napolitana recent fornejada no està gens malament.



Concurs pizza al Tramonti Roses

Tramonti Roses proposa un concurs, que consisteix en la creació d'una pizza amb ingredients de proximitat. Només has d'enviar la teva recepta amb la seva base, els ingredients que hi vols afegir i el temps de cocció.

Els premis són molt interessants: una visita en barca per conèixer el Cap de Creus, un sopar per a dues persones al Tramonti Pep Curiel i la pizza guanyadora s'inclourà dins la carta del restaurant.

Us deixo amb les bases per a participar:

1. El o la concursant haurà de fer arribar a info@tramontipepcuriel.com la recepta d’una pizza que ha de ser totalment original. Ha de fer constar el nom, els ingredients utilitzats, la disposició sobre la massa, els temps de cocció i totes les indicacions que facin falta perquè la pizza surti tal i com ha estat concebuda.

2. El jurat triarà els o les finalistes d’acord a l’originalitat de la proposta, els ingredients utilitzats (els productes de proximitat puntuaran millor), l’estètica, l’armonia i el gust de la pizza.

3. Cada participant només podrà presentar una única proposta cada mes.

4. A part de la recepta, es poden enviar dibuixos o fotografies, en format jpeg. Si s’envien videos, s’enviaran els enllaços a Youtube, Vimeo o qualsevol altra plataforma virtual on es puguin veure sense problemes des de qualsevol connexió a internet.

5. Cada mes es faran les pizzes proposades en aquest concurs i se’n triarà una per anar a la final. El jurat triarà les 5 millors propostes, i aquestes es faran i es podran menjar al Tramonti Pep Curiel el divendres 10 d’octubre.

6. El jurat triarà, d’aquestes 5 pizzes, la guanyadora de la Pizza Tramonti-Roses Singular de l’any.

7. La pizza guanyadora figurarà a la carta del Tramonti Pep Curiel. El guanyador/a podrà venir a gaudir del nostre menú degustació amb la persona que triï, i podrà anar en vaixell a conèixer la costa del parc natural de Cap de Creus.

8. La recepta guanyadora serà propietat de Tramonti Pep Curiel, qui sempre farà menció de l’autor original de la pizza.

9. Per a poder participar al concurs cal que els concursants segueixin a Tramonti Pep Curiel al Facebook i el compte @TramontiRoses (si es té compte a aquest canal). Hauran d’enviar la recepta al mail info@tramontipepcuriel.com abans del dia 30 de setembre a les 22h, en format word o pdf.

10. Molta sort!

Més informació al seu blog: Tramonti Roses