A Girona tenim el privilegi de tenir, durant uns quants mesos, el Vol Gastronòmic, un fantàstic aparador de la cuina catalana a disposició de tot aquell que hi vulgui anar a degustar les meravelles de la nostra cuina. Es tracta d'una estructura que van instal·lar el passat mes de juliol sobre el riu Onyar, just al costat del Pont de Pedra.
5/10/14
[#Restaurant] Anem a @volgastronomic
A Girona tenim el privilegi de tenir, durant uns quants mesos, el Vol Gastronòmic, un fantàstic aparador de la cuina catalana a disposició de tot aquell que hi vulgui anar a degustar les meravelles de la nostra cuina. Es tracta d'una estructura que van instal·lar el passat mes de juliol sobre el riu Onyar, just al costat del Pont de Pedra.
Tags:
bolets,
botifarra,
carn,
formatge,
fruita,
gambes,
gelat,
Girona,
Magret d'ànec,
menú,
Occi,
pa,
patata,
peix,
restaurant,
Sergi Ballús,
taronja,
vermut,
vi,
Vol Gastronòmic
3/10/14
20a @FiratastGirona i 4a @Interquilt
Gastronomia i manualitats
s’entrellacen i es citen el segon cap de setmana d’octubre a Girona
Com cada any, en arribar aquestes dates del mes d'octubre, tornem a tenir aquí la nova edició del Firatast Girona, enguany la 20a, que es celebrarà del 9 al 12 d'octubre al palau firal de Girona i que organitza Incatis.
Aquesta fira que ja compta amb una llarga trajectòria i que ha esdevingut tot un referent en el panorama gastronòmic català, aquest any ens ha preparat moltíssimes novetats i algunes propostes noves, concentrant els seus esforços en fer una millora qualitativa dels tastets que estaran disponibles durant la fira.
Aprofitant l'arribada del Firatast, també podrem gaudir de la 4a edició del Saló Interquilt, un Saló d'Oci Creatiu de Girona que ja està en el seu 4t any editant-se conjuntament amb el Firatast de Girona. En aquesta ocasió, celebraran una Edició Especial Campanya de Nadal.
Per tant, crec que a partir d'aquí ja sobren les paraules i us emplaço a que assistiu al Firatast Girona i a Interquilt, dues fires que seran un important punt de trobada per a tota aquella gent que gaudeixi tant de la gastronomia com de tot allò que l'envolta.
2/10/14
Finalista al III Dia Cuina a la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu
Us deixo amb la notícia del llistat de finalistes que van escollir (i en sóc una de les afortunades! :) ) per anar a La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu en ocasió del III Dia Cuina que organitza la web Cuina per decidir qui serà el guanyador del seu concurs! :)
Tot i no poder-hi assistir perquè ja tenia un altre compromís, no cal dir que m'hauria encantat anar-hi, ja que hi havia un munt d'activitats reservades per als afortunats bloggers escollits, com una visita a la Colònia Rusiñol de Manlleu, un aperitiu al restaurant Cau Faluga de la Colònia Rusiñol, una demostració de cuina amb pernil cuit a l’aula del Mercat Municipal de Manlleu a càrrec de Manel Guirado i un dinar al restaurant Sambucus.
En definitiva, una llàstima! L'any que ve ho tornaré a intentar !! :)
Tot i no poder-hi assistir perquè ja tenia un altre compromís, no cal dir que m'hauria encantat anar-hi, ja que hi havia un munt d'activitats reservades per als afortunats bloggers escollits, com una visita a la Colònia Rusiñol de Manlleu, un aperitiu al restaurant Cau Faluga de la Colònia Rusiñol, una demostració de cuina amb pernil cuit a l’aula del Mercat Municipal de Manlleu a càrrec de Manel Guirado i un dinar al restaurant Sambucus.
En definitiva, una llàstima! L'any que ve ho tornaré a intentar !! :)
Restaurant el Turó de la Perdiu
Abans d'arribar a Garriguella trobem un restaurant especialitzat en cuina tradicional, el Turó de la Perdiu Un restaurant amb una àmplia terrassa perfecte tant per dinar, sobretot si bufa un xic d'aire, com per sopar, tot il-luminat amb llums.
Nosaltres hi vam anar per dinar i vam probar alguns plats, entre ells la brasa, que ja enflairavem l'olor només baixar del cotxe.
Per anar obrint boca, unes olivetes, cervesa ben freda i aigua.
De primer ens vam partir un assortit d'embotits. Un plat molt complert on tot era de qualitat, la botifarra negre i blanca, el xoriç ibèric, formatge, el pernil salat, llonganissa i catalana trufada.
Servit amb dues torrades a la brasa i molt ben sucades amb tomàquet, sal i un oli d'aquells bons.
De segon vam demanar:
- Conill a la brasa, acompanyat de patates fregides artesanes. Un punt a favor per la casa, a més eren molt bones.
També vam provar l'all i oli per combinar amb el conill i amb pa, com no, fins a acabar-lo.
- Jo vaig optar per filet de porc amb salsa de ceps. Aquesta salsa és una de les meves preferides, tot i que no era gaire potent en aquest plat. Em va extranyar ja que el cep té un gust bastant fort.
No vam fer postres ja que estàvem ben tips. La quantitat dels plats és força abundant i el servei molt amable.
Us ho recomano si voleu fer un pa amb tomàquet a la fresca a les nits d'estiu. Ja heu vist que el plat per persona és abundant i el preu són 8 euros, no està gens malament.
Nosaltres hi vam anar per dinar i vam probar alguns plats, entre ells la brasa, que ja enflairavem l'olor només baixar del cotxe.
Per anar obrint boca, unes olivetes, cervesa ben freda i aigua.
De primer ens vam partir un assortit d'embotits. Un plat molt complert on tot era de qualitat, la botifarra negre i blanca, el xoriç ibèric, formatge, el pernil salat, llonganissa i catalana trufada.
Servit amb dues torrades a la brasa i molt ben sucades amb tomàquet, sal i un oli d'aquells bons.
De segon vam demanar:
- Conill a la brasa, acompanyat de patates fregides artesanes. Un punt a favor per la casa, a més eren molt bones.
També vam provar l'all i oli per combinar amb el conill i amb pa, com no, fins a acabar-lo.
- Jo vaig optar per filet de porc amb salsa de ceps. Aquesta salsa és una de les meves preferides, tot i que no era gaire potent en aquest plat. Em va extranyar ja que el cep té un gust bastant fort.
No vam fer postres ja que estàvem ben tips. La quantitat dels plats és força abundant i el servei molt amable.
Us ho recomano si voleu fer un pa amb tomàquet a la fresca a les nits d'estiu. Ja heu vist que el plat per persona és abundant i el preu són 8 euros, no està gens malament.
29/9/14
Esmorxem sardines i anxoves a l'Escala
La Festa de la sal és una festa molt maca que es fa a l'Escala al mitjans de setembre. Una festa participativa ja que els escalencs reculen en el temps mostrant els antics oficis de salar les anxoves i la pesca.
Una festa per veure-le de vespre quan arriba la barca per mar i es fa la descarregada de la sal.
Nosaltres no vam aguantar fins al capvespre ja que a les vam veure sortir el sol, vam pujar en globus, vam fer un esmorzar de peix, varem fer una passejada per la costa, també ens vam banyar a la platja i finalment vam anar a fer una pizza. Un dia força complert si tenim en compte que ens vam llevar abans de les set del matí.
Això si, com sempre, agafant forces amb unes llesques de pa sucat amb tomàquet, sal i oli. I ben acompanyades amb sardines ben fresques acabades de cuinar i amb anxoves de l'Escala.
Una festa per veure-le de vespre quan arriba la barca per mar i es fa la descarregada de la sal.
Nosaltres no vam aguantar fins al capvespre ja que a les vam veure sortir el sol, vam pujar en globus, vam fer un esmorzar de peix, varem fer una passejada per la costa, també ens vam banyar a la platja i finalment vam anar a fer una pizza. Un dia força complert si tenim en compte que ens vam llevar abans de les set del matí.
Això si, com sempre, agafant forces amb unes llesques de pa sucat amb tomàquet, sal i oli. I ben acompanyades amb sardines ben fresques acabades de cuinar i amb anxoves de l'Escala.
![]() |
Imatge de Gastroteca.cat |
Fira Menjars del Món i Acústica 2014
Paral-lelament també es fa una Fira Menjars del Món, que ens agrada molt. Diverses parades cada una amb la seva cuina exposen tota una diversitat de plats. Podem trobar cuina india, argentina, italiana, colombiana, india, entre altres més habituals com les crepes o els cupcakes, ara ja mundialment famosos.
Enguany nosaltres hem repetit alguns plats que sabem que són molt bons com la coxinha brasilenya o el vacío argentí, que sabem que és un encert.
![]() |
Coxhina |
![]() |
Interior de la coxhina, una delícia culinària |
De la cuina brasilenya també vam agafar un pa farcit de carn picada amb un toc picant,no ens va convèncer, era ressec i el farcit molt insuls.
Aquest entrepanet farcit de carn amb salsa de tomàquet, ceba, blat de moro i olives també brasileny era més bo, tot i que tampoc ens va acabar de fer el pes.
També vam fer una petita incursió a la cuina dominicana tastant els tequenyos, una espècia de palets farcits de formatge.
![]() |
Acompanyats de salsa tartàra |
A la cuina colombiana hi vam menjar el Patacón pisao i una empanada de blat de moro. Ambdós plats ens van agradar molt, el patacón pisao era tipus entrepà amb enciam, tomàquet, pernil dolç, formatge al seu interior i maionesa, ens va sorprendre agradablement. I l'empanada com ha de ser, molt ben fregida i amb un farciment adequat, la carn desfilada barrejada amb les verduretes.
La veritat és que als paisos Sud-Americans les empanades se'ls hi donen molt bé.
I una altra dels plats que acostumem a probar són els pastissos que fan a la parada brasilenya, tenen una imatge molt ben cuidada i són bons. Aquesta vegada en vam probar dos: un pastís de pastanaga, conegut com a carrot cake, i un de xocolata. Tots dos molt bons, sense un excés de sucre.
[#Vermut] Fem un vermut?
Ara està de moda fer vermuts. Si, tal com es feia abans, el meu avi comprava el vermut a granel i se'l rebaixava amb sifó. Sovint a les cases d'abans es feia el diuemenge per a festejar el dia lliure.
Actualment es torna a portar aquesta moda i fins i tot s'ha recuperat l'antic sifó a pressió que s'havia deixat de comercialitzar per la manca d'higiene.
El cas és que molts bars el tenen a la carta. Aquest és el cas del conegut restaurant Boira de Girona, situat a la Plaça Indepèndencia. Tenen una oferta on pots triar entre tres tipus de vermuts i una tapeta de calamars a 3 euros o 4 en funció del vermut que triis.
Nosaltres vam seure a la seva terrassa i vam degustar el vermut Yzaguirre servit en un vaset amb gel i llimona i acompanyat d'una tapeta de 4 calamars. Excel-lent oferta trobo, els calamars no estàven gens malament.
Actualment es torna a portar aquesta moda i fins i tot s'ha recuperat l'antic sifó a pressió que s'havia deixat de comercialitzar per la manca d'higiene.
El cas és que molts bars el tenen a la carta. Aquest és el cas del conegut restaurant Boira de Girona, situat a la Plaça Indepèndencia. Tenen una oferta on pots triar entre tres tipus de vermuts i una tapeta de calamars a 3 euros o 4 en funció del vermut que triis.
Nosaltres vam seure a la seva terrassa i vam degustar el vermut Yzaguirre servit en un vaset amb gel i llimona i acompanyat d'una tapeta de 4 calamars. Excel-lent oferta trobo, els calamars no estàven gens malament.
16/9/14
Instagram Girona, cultura jueva
Nosaltres vam fer una visita pel Call Jueu de Girona, que és preciós, recorreguent diferents espais bonics, el monument d'Anna Frank i altres racons importants a la història del judeisme.
Varem començar, com no, amb un bon esmorzar:
- Entrepanets de pernil salat, dolç o formatge
- Croisantets petits de banyes amb sucre al cim, cal dir que eren deliciosos
- Palmeres ensucrades, molt bones també, al punt de torrades i de sucre
Per beure sucs i cafè amb llet
Un bon matí per la bonica ciutat de Girona i és que Girona enamora :)
Suscribirse a:
Entradas (Atom)