29/9/14

Fira Menjars del Món i Acústica 2014

L'Acústica és un festival de música que es fa a Figueres l'últim cap de setmana d'agost. Cada vegada més conegut arreu i amb més public, és una bon aparador de música catalana, ja sigui més nova o grups ja consolidats.

Paral-lelament també es fa una Fira Menjars del Món, que ens agrada molt. Diverses parades cada una amb la seva cuina exposen tota una diversitat de plats. Podem trobar cuina india, argentina, italiana, colombiana, india, entre altres més habituals com les crepes o els cupcakes, ara ja mundialment famosos.

Enguany nosaltres hem repetit alguns plats que sabem que són molt bons com la coxinha brasilenya o el vacío argentí, que sabem que és un encert.

Coxhina
Interior de la coxhina, una delícia culinària
Un punt desagradable és la quantitat que oferien enguany els argentins, han apujat els preus dels seus plats i a sobre la quantitat és més petita. S'ho hauran de mirar si volen mantenir les cues que hi havia anys anteriors, quan la gent se sentia atreta pel fum i la olor de les seves brases. Aquesta barreta de pa (deuria fer uns 30 grams) farcida de vacío que us mostro val 5 euros i encara la foto és de la meva que anava més plena de carn, que si no...


De la cuina brasilenya també vam agafar un pa farcit de carn picada amb un toc picant,no ens va convèncer, era ressec i el farcit molt insuls.


 Aquest entrepanet farcit de carn amb salsa de tomàquet, ceba, blat de moro i olives també brasileny era més bo, tot i que tampoc ens va acabar de fer el pes.


També vam fer una petita incursió a la cuina dominicana tastant els tequenyos, una espècia de palets farcits de formatge.

Acompanyats de salsa tartàra
De la seva cuina tampoc van faltar les empanades on en varem tastar una farcida de carn i verdures.


A la cuina colombiana hi vam menjar el Patacón pisao i una empanada de blat de moro. Ambdós plats ens van agradar molt, el patacón pisao era tipus entrepà amb enciam, tomàquet, pernil dolç, formatge al seu interior i maionesa, ens va sorprendre agradablement. I l'empanada com ha de ser, molt ben fregida i amb un farciment adequat, la carn desfilada barrejada amb les verduretes.


La veritat és que als paisos Sud-Americans les empanades se'ls hi donen molt bé.

I una altra dels plats que acostumem a probar són els pastissos que fan a la parada brasilenya, tenen una imatge molt ben cuidada i són bons. Aquesta vegada en vam probar dos: un pastís de pastanaga, conegut com a carrot cake, i un de xocolata. Tots dos molt bons, sense un excés de sucre.


No hay comentarios:

Publicar un comentario