5/12/23

Ous trencats

Trencats, estrellats o fins i tot cabrejats, una recepta on els ous són els protagonistes del plat i que es trenquen al cim de les patates fregides per obtenir un plat exquisit.

Abans aquest plat era molt humil i en canvi avui dia el trobem a molts bars i restaurants, tot i que també l podem fer a casa. A més se'n poden fer varies versions, amb pernil, amb botifarra esparracada, amb foie i els clàssics, que són precisament el que avui us presento:Ous trencats

Ingredients per a 2 persones
  • 4 ous ecològics Liderou
  • 500 gr. de patates
  • oli d'oliva verge extra
  • sal gruixuda

Elaboració:

En primer lloc pelem les patates, les rentem sota l'aixeta i les tallem a tires gruixudes.


Les posem en una paella a fregir amb oli d'oliva, no cal que les cobreixi.

Les anem coent tapades i cap al final de la cocció les destapem i apugem el foc perquè vinguin rosses.

Una vegada tenim les patates rosses, els posem en un plat i en aquesta mateixa hi fregim els ous un parell de minuts, que quedin rossos per fora però amb la clara crua.


Un cop tenim el ous els posem al cim de les patates, els trenquem i afegim un toc de sal gruixuda i a gaudir!Consells de degustació:

Com us deia en aquest plat s'hi pot afegir pernil ibèric, pebrot verd, gambes, a gust particular.

Valor nutricional:

És un plat que conté una bona part d'hidrats de carboni provinents de la patata i també proteïna i greixos dels ous, però sobretot de l'oli d'oliva, que encara que sigui saludable s'ha de controlar-ne la quantitat.

Si acompanyem aquest plat amb una amanida obtindrem un àpat complert i equilibrat.

Maridatge:

Els ous trencats tan queden bé amb una cervesa suau com amb un vi blanc joveSi t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!No hay comentarios:

Publicar un comentario