Abans aquest plat era molt humil i en canvi avui dia el trobem a molts bars i restaurants, tot i que també l podem fer a casa. A més se'n poden fer varies versions, amb pernil, amb botifarra esparracada, amb foie i els clàssics, que són precisament el que avui us presento:
Ous trencats
Ingredients per a 2 persones
- 4 ous ecològics Liderou
- 500 gr. de patates
- oli d'oliva verge extra
- sal gruixuda
Elaboració:
En primer lloc pelem les patates, les rentem sota l'aixeta i les tallem a tires gruixudes.
Les anem coent tapades i cap al final de la cocció les destapem i apugem el foc perquè vinguin rosses.
Una vegada tenim les patates rosses, els posem en un plat i en aquesta mateixa hi fregim els ous un parell de minuts, que quedin rossos per fora però amb la clara crua.
Consells de degustació:
Com us deia en aquest plat s'hi pot afegir pernil ibèric, pebrot verd, gambes, a gust particular.
Valor nutricional:
És un plat que conté una bona part d'hidrats de carboni provinents de la patata i també proteïna i greixos dels ous, però sobretot de l'oli d'oliva, que encara que sigui saludable s'ha de controlar-ne la quantitat.
Si acompanyem aquest plat amb una amanida obtindrem un àpat complert i equilibrat.
Maridatge:
Els ous trencats tan queden bé amb una cervesa suau com amb un vi blanc jove
No hay comentarios:
Publicar un comentario