5/12/22

[#Radio] @gironafmcat Busquem les millors llonganisses

Aquí no li agrada la llonganissa? Crec que és un embotit que agrada a tothom, petits i grans gaudim amb una llonganissa bona, i a vegades costa trobar-la, per això avui busquem les millors llonganisses!
Com deia no és fàcil trobar llonganisses artesanes, de fet ben poques carnisseries l'elaboren, ja que té tot un procés al darrera força complex. Avui us diré algunes carnisseries que val la pena visitar per tastar la seva llonganissa;

- Carnisseria Ventolà, a Olot, una llonganissa que destaca pel seu gruix, color i sobretot pel seu gust. Porten 40 anys oferint uns embotits 100 % naturals i es nota al seu sabor, una llonganissa bonissima feta només amb carn de bona qualitat, sal i pebre i un bon assecat, ja que no li cal res més.

Continuem a la Garrotxa amb;

- Can Dorca, són elaboradors de productes del porc, carn fresca i embotits cuits i curats des de fa més de 80 anys.

De fet és un dels pocs escorxadors artesans que existeixen a Catalunya
Tenen porcs de raça Duroc i Landrance, els quals sacrifiquen al seu moment òptim per tal d'aconseguir uns embotits cuits i curats de màxima qualitat i sempre controlant-ne tot el procés fins a obtenir el producte final. 

El fet que facin tot el procés d'inici a fi de la llonganissa et garanteix un producte d'alta gamma i això es nota al seu gust.



La seva llonganissa és molt gustosa, intensa i et deixa un retrogust de carn curada persistent.

Us recomano que us arribeu fins a la Vall de Bianya que és on tenen la carnisseria perquè no us podeu perdre els seus embotits!

- Gascons Carnissers a Llagostera, una carnisseria de poble on segueixen produint l'embotit casolà tal i com ho han fet sempre, i ja són la tercera generació!

Una llonganissa artesana que elaboren com ho feien els avis i això es nota, té un gust molt bo, amb una mescla de carn magre i cansalada molt adequada i amb un toc de pebre equilibrat.


La veritat és que cada llonganissa que us he comentat és totalment artesana i feta amb ingredients de primera i cada una té un gust diferent, segons la raça del porc, els percentatges de carn, greix i sal i pebre i també l'assecament que l'hi hagin proporcionat.

I abans de marxar us volia comentar un altra llonganissa, en aquest cas per als qui han de controlar el colesterol o segueixen una dieta específica, la llonganissa de gall d'indi;

- Pedragosa, una empresa de Caldes de Montbui, porta més de 100 anys al mercat elaborant embotits artesans. Inicialment es van donar a conèixer pels seus productes assecats, concretament per la seva "Llonganissa de Caldes", però jo aquí us volia nomenar la seva línia de productes fets amb 100% carn de gall d'indi.


Disposen d'una llonganissa elaborada amb pernil de gall d'indi de primera qualitat, condimentat amb sal i espècies i embotit en budell natural de boví.

Quan la tastes no diries que no és porc, ja que té molt bon gust i si a més et serveix per cuidar la línea que més es pot demanar ;)

Us deixo el podcast aquí per si el voleu tornar a escoltar:



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario