3/10/21

[#Radio] @gironafmcat Els millors croissants dolços!!!

Després de l'estiu torno a col.laborar al programa de Gastronomia de Ràdio Girona que fem amb la Victòria Pastor.

Comencem el primer programa parlant d'on trobar Els millors croissants.

Comencem a Figueres, a l'Obrador d'en Quimo, on destacaria el seu croissant de mantega i del qual m'agradaria explicar-ne el procés perquè així s'entén perquè és tan bo.

Es tracta d'un croissant amb les capes ben diferenciades fet amb una recepta bàsica que conté farina de força, sal, sucre, mel, llevat, llet, aigua i mantega d'un 82%.


El seu secret a part dels bons ingredients es basa en la seva elaboració, amassen bé la farina per tal que no perdi la seva massa glutínica i fan tres plecs senzills, és a dir, estiren la massa com un llençol fins a tres vegades, la deixen reposar unes sis hores, en fan triangles i cargolen el croissant, deixant-lo llevar en una idònia temperatura i humitat per tal que la mantega no surti de la massa i quedin ben fullats.


El croissant de xoco també és molt bo per la xocolata en sí i perquè quan el mossegues per les puntes i es trenca la xocolata és una passada. I al seu interior la xocolata que trobes és molt delicada, semidura i amb un gust molt bo.


Continuem a Figueres, a la Pastisseria Parc Bosch, on fan croissants petits amb sucre i uns amb banyes molt bons, però en destacaria els seus croissants de xocolata.

L'elaboren amb farina de blat de mitja força estàndard i pel laminat fan servir llard de porc, com es feia sempre per Girona. La xocolata que fan servir són unes barretes de xocolata amb llet belga, menys amargant, un xic més dolça i força més làctica que la barreta negre.

Personalment la trobo boníssima aquesta xocolata ja que és més suau.

I l'últim de Figueres que nomenem és la Pastisseria Fàbrega, on fan dos croissants, un de mantega, molt bo, amb una massa de gust molt fina i un de xocolata, amb les puntes ben banyades d'una xocolata negre cruixent i al seu interior una barra de xocolata negre Valrhona, molt fina i delicada i alhora potent.


És un croissant excel.lent a tots els que ens agrada la xocolata, ja que la sensació en boca de quan el mossegues, que es trenca la xocolata dels extrems és  una delícia.


Us recomano que tasteu els dos, ja que ambdós no tenen desperdici.


De Figueres marxem cap a Santa Coloma de Farners, a la Pastisseria Tuyarro.

El seu croissant de xocolata és una delícia, amb una massa cruixent i una barreta de xocolata negre de primera. 


Val la pena anar a la seva pastisseria per comprar les seves conegudes galetes de Casa Tuyarro i de pas aprofitar per comprar els seus croissants.

I ara marxem cap a Castelló d'Empúries, a la Pastisseria Surroca, on fan un croissant de xocolata amb les puntes banyades que està per llepar-se els dits. De fet tot el que elaboren és bo però aquests croissants tenen molt d'èxit.

I d'aquí anem cap a la Pastisseria Quer, una pastisseria amb una llarga trajectòria, fundada l'any 1879, que la podem trobar tant a Port de la Selva com a Cadaqués i on fan una gran diversitat de productes de pastisseria i també trobem la part de fleca, que com no, treballen perfectament.


D'ells us vull recomanar tres croissants;


- L'integral amb llavors, on hi trobem lli i pipes i una massa cruixent molt bona. Aquest és ideal per a qui es vulgui cuidar.


- El de xocolata, amb les puntes cobertes de xocolata i barreta negre al seu interior, un croissant amb una massa boníssima i cruixent i amb tot el gust intens de la xocolata.


- I per últim el de mantega, fet amb una mantega d'un petit poble de Normandia, un croissant alveolat, fullat i laminat que no conté cap additiu, ni millorant ni conservant de cap tipus.


Veus aquest croissant a la vitrina de la pastisseria i ja et crida l'atenció per fora i ja quan els menges i trobes les diferents capes ben diferenciades i el seu gust de mantega de qualitat ho entens tot.

Valor nutricional:

Els croissants ens aporten calories, ja ho sabem, però quin menjar que sigui més saludable? Doncs en aquest cas et diria que et mengis el que més t'agradi, ja sigui de mantega o de xocolata, això sí, no ho facis cada dia, però un un dia a la setmana no fa mal a ningú oi? ;)

Si el que vols és que sigui més nutritiu, que no vol dir menys calòric, sinó que ens aporta més nutrients en forma de fibra i vitamines pel cos podries optar pel de cereals, que sempre serà més saludable que el de mantega o xocolata.

Tot i així jo us recomano que no us en priveu perquè sí els altres dies porteu una alimentació correcte podem permetre'ns aquest petit luxe d'esmorzar un bon croissant!




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario