27/10/21

[#Formatges] Sierra Sur

Quin descobriment aquesta formatgeria de Quesos Sierra Sur que des de l'any 1994 es dediquen a l'elaboració de formatges i iogurts artesans. 


Actualment transformen uns 3000 litres de llet diaris procedents de les seves cabres i ovelles que pasturen en total llibertat a les faldes del sud de Jaen, sense cap tipus d'estres, cosa que es transmet en la qualitat i sabor  marcat i autèntic dels seus productes.


Vet aquí perquè molts dels seus formatges han estat guardonats amb interessants premis


Nosaltres hem pogut gaudir d'una selecció dels seus formatges i cal dir que ens han agradat molt, són formatges de sabor potent on notes el pasturatge de l'animal.



Formatge semicurat de cabra

Hem tastat el de pebre vermell, molt interessant amb aquest toc més fumat que li aporta el pebre. Sempre lliga bé amb el formatge de cabra ja que trobo que li dóna potència però alhora el suavitza amb el toc dolç-fumat que li confereix.



Formatge curat de llet crua d'ovella

Un formatge potent tot i estar fet amb llet d'ovella, però al estar madurat sis mesos el sabor s'ha accentuat fins a tenir un toc picant



Formatge curat de cabra "Del Premi"

Aquest formatge és el guanyador en vàries ocasions del Primer Premi de formatges de cabra del concurs Andalús de formatges artesans celebrat a Teba (Màlaga) i al concurs celebrat a Villaluenga del Rosario (Cadis). També va guanyar el Premi Capraespaña Oro al "mejor queso de cabra de pasta dura de España" celebrat a Talavera de la Reina (Toledo), cimera nacional de la cabra.



A més va obtenir medalla de bronze al concurs World Cheese Awars 2019 celebrat a Bergamo (Itàlia).



Per mi és un dels millors formatge de cabra que he tastat. De gust potent, notes la intensitat de la llet i et deixa un gust més potent. 

Especialment recomanable als qui us agradin els formatges de cabra



Consells de degustació:

Nosaltres vam fer una cata amb un tall de cada i un gelat de tomàquet, oli i sal entremig de cada tast, per canviar de sabors i així notar bé els matisos de cada formatge.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

3 comentarios:

  1. Que buen post, es difícil encontrar este tipo de post, con ideas de primera mano, se nota que el post esta tratado con mucho cariño, muy buen trabajo!!, gracias por la información tan útil que aportas, sin duda deseando ponerlo en practica.

    ResponderEliminar