27/9/21

[#Recepta] Orxata casolana

L'estiu ja s'ha acabat i portem tots aquests mesos de calor que diem de fer orxata, però fins ara que apurem els últims dies de calor no ens hem decidit!


Us agrada la orxata? Voleu saber-ne una mica més?

Diu la llegenda que el rei Jaume I, arribant a la ciutat de València va demanar calmar la set. Una noia valenciana en agraïment va oferir una beguda refrescant feta amb xufles i aigua. El rei en provar aquella beguda exclamà "Açò no és llet, açò és OR, XATA!".

I així en va sorgir el nom d'aquesta deliciosa beguda, ara voleu saber com fer-ne de casolana?

És molt fàcil de fer i és fa força ràpid i el resultat val la pena. Anem a veure-ho!

Orxata casolana

Ingredients per a aproximadament 1 litre:

  • 500 gr. de xufles d'Alboraia
  • 2 o 3 cullerades de sucre
  • 1'250 gr. d'aigua mineral ben freda
  • 1 canó de canyella 

Elaboració:

Deixem les xufles en remull durant 12 hores.


L'endemà canviem l'aigua per un litre i quart d'aigua ben freda, hi afegim 2 o 3 cullerades de sucre i ho triturem tot amb el turmix o amb la batedora.


Colem la mescla resultant amb un colador fi o un drap de cotó.
Afegim el canó de canyella i la guardem a la nevera per servir-la ben freda.

Consells d'elaboració:

Hi podem afegir més quantitat de sucre o menys, en funció de com ens agradi el dolç.
Jo hi he posat dues cullerades de sucre i l'he trobat bé. També hi podrieu posar algun edulcorant artificial, tot i que ben mesurat ja que correu el risc que quedi un excés de dolç.

Quan a la canyella jo no n'hi posat però hi fa molt bo, si us agrada el gust que li dóna, a més també hi aporta dolçor de forma natural, sobretot si l'afegim en pols, podriem reduir el sucre a una cullerada sopera, enlloc de dues.



Valor nutricional:

L'orxata és una beguda que conté minerals com el calci, magnesi, ferro i vitamines C i E.
És una beguda apte per a tothom, ja que no conté ni gluten ni lactosa.
Quan a les calories que ens aporta són unes 70 kcal per cada 100 ml, poc més que un refresc però molt més nutritiva i saludable.

Jo us aconsellaria que la degusteu amb uns fartons, tal i com se serveix a València, tot i que si la voleu degustar sola també és bonissima :)

Proveu-la de fer a casa i em dieu ;)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario