6/10/21

[#Recepta] Cap i pota

La recepta que us porto avui és ja un plat que ve més de gust quan fa fred i com que les temperatures ja han baixat, avui farem uns callos!

Cap i pota

Ingredients per a 4 persones
  • 1'5kg de pot i tripa i morro ja cuits, jo faig meitat i meitat
  • 4 tomàquets
  • 2 cebes
  • 1 xoriç 
  • 1 grapat d'ametlles de Productes de Lluena 
  • 1 fulla de llor
  • all i julivert
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • 3 guindilles

Elaboració:

En primer lloc posem la ceba a rossejar amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Mentre, fem una bullida als callos per tal de tenir l'aigua que farem servir després. Afegim una fulla de llorer al bullit perquè a part de donar gust ens serveix per absorbir impureses.
Una vegada tenim la ceba rossa, afegim els tomàquets ratllats i salpebrem. També incorporem el xoriç tallat a rodelles i les guindilles que ens hi aportaran el toc picant.
Afegim els callos a la cassola i la seva aigua del bullit i deixem uns 20 minuts que vagi coent tot.
Al final incorporem una picada d'all i julivert i el grapat d'ametlles picades i ja ho tenim llest.

Ara només cal servir-los i agafar un bon pa per poder sucar!


Consells de degustació:

Hi podríem afegir un xoriç més picant, en funció de com el tolerem o ens agradi.
També hi queda bo afegir cigrons, ja que combinen molt bé amb els callos.


Valor nutricional:

Els callos de vedella ens aporten unes 100 kcal/100 gr. per tant no és una quantitat gran de calories, el que si augmenta el contingut calòric de la dieta és el que hi afegim, com ara el sofregit i el xoriç i també el pa amb el qual hi suquem.



Seria més aviat un plat per menjar de tant en tant i sempre acompanyat d'una amanida que ens ajudi a no absorbir tants greixos i de pas a aportar-hi les vitamines, minerals i fibra que necessitem.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

2 comentarios: