Coneixeu la Col Kale? Bé, doncs tant si n'heu sentit a parlar, com sinó, us explicaré quatre coses interessants i us ensenyaré una recepta saludable!
La kale és una verdura molt versàtil que es pot consumir crua en amanides, bullida, saltejada, al forn, en guisats i en batuts.
Ens aporta moltes propietats, com ara calci, ferro, magnesi, potassi i zinc i vitamines C, E, A i K, a més de fibra i minerals i en tan sols 45 kcal/100 gr. És a dir que concentra una gran quantitat de nutrients en poques calories.
Com us deia abans es pot cuinar de diferents maneres, si la feu al microones amb 10 minuts la teniu llesta, al vapor serien 4 minuts, bullida 7 minuts i saltejada uns 5 minuts.
Jo us porto una recepta on la vam fer a la paella per no perdre cap dels seus nutrients.
Kale amb cigrons i salsa de iogurt amb tahini
Ingredients per a 2 persones:
300 gr. de cigrons cuits
1 manat de kale
1 iogurt grec
1 cullerada sopera de tahini
sal i pebre
oli d'oliva verge extra
Elaboració:
En primer lloc rentem la kale i la posem en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva per tal de saltejar-la.
Procedim a emplatar, posem la mescla de cigrons amb la kale i al cim una bona quantitat de salsa, ja que és la gràcia de la recepta i el que ens hi aportarà el gust més potent.
Aquesta salsa combina molt bé amb el cigró, de fet és la que es posa a l'humus, i amb la kale també lliga.
Consells de degustació:
Si no sou de salses es podria fer aquesta mateixa preparació, però amb un toc final de pebre vermell, que també us hi quedaria bé.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat complert i molt saludable on obtenim moltes vitamines, minerals, fibra, greixos i proteïna.
Podriem servir-lo per dinar i amb una fruita de postres no ens caldria res més. A més és un plat molt saciant.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario