2/8/21

[#Restaurant] L'Eixida

Fa poc que hem sentit a parlar del Restaurant l'Eixida, un restaurant gastronòmic amb cuina d'aquí però amb la incorporació de matisos d'altres llocs del món. 

El Restaurant està situat a Peratallada, un poble petit i molt maco, que val la pena visitar pel seu important conjunt medieval arquitectònic.

 
En quant al restaurant és molt bufó, amb un interior més petit i una cuina oberta però una gran terrassa molt acollidora.

Si feu un cop d'ull a la seva carta veure-ho que hi ha plats ben originals i sempre amb tocs de diferents parts del món, tal i com us comentava abans.

Nosaltres vam fer el Menú de l'arròs, ja que així tastes un xic de tot i et permet fer-te una idea més adequada del tipus de cuina que fan.

Vam començar amb una copa de vi blanc, el que ens van recomanar al dir que ens agradava afruitat, concretament uns Tres Jardins, del Castell de Perelada. Un vi molt aromàtic que servit al seu punt fresc entra molt bé :)

El menú s'inicia amb uns esnacs a taula;
 

- Escuma de carbassó 

- Tacos 


Després venen els aperitius de temporada:

- Patates braves japoneses, que porten patata Ratte, maionesa de Karashi i yuzu, quetxup d'all negre i katsobushi.
 

El Katsobushi és el nom japonès d'un aliment preparat a partir de tonyina o de bonítol ratllat sec, fermentat i fumat que a l'hora de servir es mou amb l'escalfor del plat i és molt curiós.


Aquest plat era molt gustós, amb tants sabors potents feien una mescla molt encertada, unes braves ben diferents i curioses, tant de gust com d'aspecte.
 

- Carpaccio de truita dels Pirineus amb cirera marinada en Kimchi, mostassa de cassis, hibiscus i gelat d'açai


El carpaccio era molt bo i el fet d'incorporar altres ingredients als que no estem tan acostumats és precisament el que realça el plat i el fa original.
 

- Moll de l'òs i cocotxes de bacallà en tempura, curry vermell tailandès, xucrut de col llombarda i herbes japoneses
 

Les cocotxes estaven molt ben elaborades, amb una fritura molt suau i servides al cim del moll de l'òs on pots anar barrejant sabors és interessant.
 

I finalment va arribar l'Arròs sec de lletada de xai amb gamba blanca
 

Un arròs de varietat Nembo de Pals, amb el seu gra cuinat al punt i servit amb una llauna.

La veritat és que el vaig trobar boníssim i sorprenent amb l'addicció de la lletada, un ingredient que feia molt que no menjava. I les gambes, cuites perfectes i ben fresques.
 
 
I com a últims plats, dues postres;

- "Verde que te quiero verde", amb alvocat, cogombre, meló, gelat de llima i cactus, estragó i poma verda


Unes postres refrescants que després de l'arròs venen molt de gust i que a més ens van agrada molt, tota la combinació en sí.
 

- Tahaà: L'Origen de la Vainilla, amb ametlla, fava tonca, té Gran Lapsang Souchong, gelat de vainilla i vainilla de Tahití.


Un plat molt ben presentat, que entra per la vista i pel seu aroma i gust.


I finalment uns petits fours;


El preu d'aquest menú és de 45 euros, amb pa inclòs, sense beguda. És a dir que amb un parell de copes de vi surt per uns 50 euros cada un.

En resum diria que és un restaurant que val la pena tastar, sobretot si voleu trobar ingredients que potser no són tan habituals i que en canvi el xef els integra molt bé i els sap interpretar a la cuina.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario