6/8/21

[#Recepta] Fajitas mexicanes

Avui us porto una recepta mexicana que a casa ens agrada molt, sobretot des que vam viatjar a Riviera Maya, un dels primers viatges que vam fer des que vam començar la nostre relació.

Sempre ens agrada provar gastronomia variada i amb els viatges és quan més aprens, tot i que amb els ingredients que disposes aquí, que solen ser diferents dels autòctons. Tot i això la recepta que us proposo avui és apte per a tots els gustos i és molt mediterrània, ja que fem servir pebrot vermell, ceba i pollastre, aliments als quals estem molt acostumats.

Així que anem a veure com es fa que és molt ràpida i fàcil de fer!

Fajitas mexicanes

Ingredients per a 2 persones:
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba gran tendra o de Figueres
  • 1 petxuga de pollastre grosseta
  • 4 fajitas de blat de moro
  • 4 llesques de formatge que es fongui bé


Per a picar:

Elaboració:

En primer lloc rentem el pebrot vermell i el tallem a tires fines.


Fem el mateix amb la ceba i ho posem tot en una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra.



Per altra banda, anem fent la petxuga de pollastre amb sal i pebre fins que quedi rossa.


Una vegada cuita, la tallem a tires i la incorporem a la mescla de pebrot i ceba que ara ja tindrem cuits.


Barregem tot i podem afegir algunes espècies mexicanes per tal que ens hi aportin més sabor i un toc de picantor, que sinó no és un plat mexicà ;)

Emplatat:

Posem dos tortitas a cada plat i afegim la mescla i dues llesques de formatge.
Posem el plat al microones per tal que es desfaci el formatge i ja ens les podem menjar.


Per combinar:

Com a primer podeu fer un entrant com uns natxos amb guacamole, us deixo la recepta aquí,  o amb formatges com Cheddar fos, que si escau molt bé.

En aquest cas nosaltres hem combinat els natxos amb un guacamole de Bonnysa, ja que és una casa que l'elabora de forma molt natural, com si el fessis tu a casa.


Consells de degustació:

A la mescla nosaltres només hi hem posar dues hortalisses, però hi podríem afegir les verdures que volguéssim, blat de moro, tomàquet, entre altres.

I quan a la carn, també podríem fer-ho amb carn picada de porc o fins i tot amb peix o tonyina.

A casa som molt formatgers i sempre acostumem a afegir-n'hi al final per tal que quan mosseguis la fajita notis el formatge fos però podeu no posar-li. 


Valor nutricional:

Les calories d'aquest plat aniran en funció del que farciu les fajitas.

En el nostres cas és molt saludable ja que el pebrot ens aporta molts antioxidants i la ceba fibra i vitamines i pel que fa al pollastre és una peça de carn ben magre.

El més calòric serà el formatge en tot cas, però ja us dic que podeu ometre'l.

Maridatge:

Els plats mexicans combinen molt bé amb cerveses suaus, precisament com les que elaboren ells, més fresques i servides amb un tall de llimona.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario