24/8/20

[#Vi] 5 Finques @Perelada

Ja hi tornem amb un vinet ! Mentre no posem al dia tots els vins que hem anat provant últimament, seguirem amb un dels últims, el vi negre "5 Finques" de Vins i Caves Peralada.


Nom: 5 Finques
Celler: Vins i Caves Peralada
Localització: Peralada, Alt Empordà, Girona
Pertany a la D.O. Empordà
Varietats de raïm: Cabernet Sauvignon (32%), Garnatxa Negra (26%), Merlot (21%), Syrah (11%), Samsó (7%), Monastrell (2%), Cabernet Franc (1%)
Grau: 14%


Per aquells que encara no conegueu el celler Peralada, només dir-vos de forma molt breu que es tracta d'un celler fundat a Peralada, província de Girona, a l'any 1923. Per no fer-me pesat, us enllaço la història del celler per si en voleu saber més coses.
Tota la seva gran varietat de vins pertanyen a la D.O. Empordà.


Però bé, anem al que ens interessa, el seu "5 Finques" negre.

Característiques:

El 5 Finques és un Reserva, és a dir, té 18 mesos de criança en bóta bordelesa, que són aquelles produïdes a partir del 50% de fusta de roure americà i 50% de fusta de roure francès Allier.


Cos: Amb un cos marcat, amb força llàgrima pels laterals quan l'obrim a la copa.
Color: Bastant fosc, color cirera madura intens.
Aroma: Només obrir l'ampolla ja ens deixa entre-veure el seu sabor a través de l'aroma. Penetrant, agradable, no començaré a dir que es noten els fruits vermells perquè sincerament cadascú té el seu marc d'olors particulars.
Gust: Inicialment es correspon amb l'aroma que ens ha deixat entre-veure a l'obrir-lo, és a dir, potent i amb certa aspror que tot seguit deixa pas a un sabor molt més dolcet, corresponent a un vi que ha envellit un temps en bóta.


En resum, un vi que a mi personalment, m'encanta. D'aquells que conviden a prendre'l sense presses, relaxant-te sol o en bona companyia i que de ben segur, ens deixarà molt bona sensacions.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

2 comentarios: