A casa ens encanten les croquetes, de tots els gustos que hi ha, bé, potser tenim algunes preferències, sobretot si porten formatge o foie però les de pollastre de tota la vida són boníssimes també oi?
Jo recordo les que feia la meva àvia de rostit de pollastre amb una beixamel excel·lent i una textura de croqueta fantàstica, melosa amb tot el pollastre esfilagarsat i amb un gust impressionant, com les seves mai n'he tornat a menjar :(
Però a falta de les seves us deixo amb unes que he fet per primera vegada i que no han quedat gens malament!
Croquetes de formatge blau i nous
Ingredients per a la beixamel
Ingredients per a les croquetes
Elaboració:
En primer lloc posem la mantega en una paella i evoquem la farina per tal de torrar-la.
Ingredients per a la beixamel
- 1 l. de llet
- 80 gr. de farina
- 100 gr. de mantega
- nou moscada
- sal i pebre
Ingredients per a les croquetes
- 200 gr. de formatge blau
- 80 gr. de nous
- 1 ou
- pa ratllat
Elaboració:
En primer lloc posem la mantega en una paella i evoquem la farina per tal de torrar-la.
Anem afegint llet tèbia i anem remenant per tal que no es creein grumolls.
Cap al final afegim un polsim de nou moscada, sal i pebre i ja la tenim.
Ara toca afegir els ingredients de les croquetes, en aquest cas posem el formatge blau desmenussat i les nous picades.
Barregem tots els ingredients i deixem reposar la massa durant 24 hores a la nevera.
Al dia següent agafem petites porcions amb l'ajuda d'una cullera i en fem boles. Les passem per ou i pa ratllat i les disposem en una carmanyola per reservar a la nevera si les mengem aviat o per congelar.
Jo en el meu cas les he congelat totes.
Amb aquestes quantitats d'ingredients m'han sortit unes 32 croquetes.
Consells de degustació:
Jo he posat formatge blau amb un toc picant però es poden fer amb Gorgonzola o Roquefort, si us agrada un gust més potent.
A la beixamel hi podeu posar ceba, dóna més melositat a la croqueta.
I un altra ingredient que hi combina bé amb el formatge blau i les nous és la pera, que si li voleu afegir li donareu un toc de dolçor a la croqueta que li vindrà molt bé, ja que el formatge blau és intens.
Maridatge:
Es poden prendre amb un vi blanc fresc com a aperitiu o un vermut blanc i fins i tot una cervesa lleugera.
Valor nutricional:
Com tots sabem les croquetes són una fritura però com a tal no s'ha de dimonitzar ja que la podem fer saludable si les fregim en oli d'oliva verge extra i les deixem reposar en un paper de cuina absorbent.
En primer lloc al fregir en oli d'oliva l'arrebossat no agafa tan d'oli i en segon lloc es tracta d'un greix saludable.
No hay comentarios:
Publicar un comentario