17/8/20

[#Recepta] Croquetes de formatge blau i nous

A casa ens encanten les croquetes, de tots els gustos que hi ha, bé, potser tenim algunes preferències, sobretot si porten formatge o foie però les de pollastre de tota la vida són boníssimes també oi?


Jo recordo les que feia la meva àvia de rostit de pollastre amb una beixamel excel·lent i una textura de croqueta fantàstica, melosa amb tot el pollastre esfilagarsat i amb un gust impressionant, com les seves mai n'he tornat a menjar :(

Però a falta de les seves us deixo amb unes que he fet per primera vegada i que no han quedat gens malament!

Croquetes de formatge blau i nous

Ingredients per a la beixamel
  • 1 l. de llet 
  • 80 gr. de farina
  • 100 gr. de mantega
  • nou moscada
  • sal i pebre

Ingredients per a les croquetes
  • 200 gr. de formatge blau
  • 80 gr. de nous
Ingredients per arrebossar-les
  • 1 ou
  • pa ratllat

Elaboració:

En primer lloc posem la mantega en una paella i evoquem la farina per tal de torrar-la.


Anem afegint llet tèbia i anem remenant per tal que no es creein grumolls.


Cap al final afegim un polsim de nou moscada, sal i pebre i ja la tenim.



Ara toca afegir els ingredients de les croquetes, en aquest cas posem el formatge blau desmenussat i les nous picades.
Barregem tots els ingredients i deixem reposar la massa durant 24 hores a la nevera.

Al dia següent agafem petites porcions amb l'ajuda d'una cullera i en fem boles. Les passem per ou i pa ratllat i les disposem en una carmanyola per reservar a la nevera si les mengem aviat o per congelar.

Jo en el meu cas les he congelat totes.

Amb aquestes quantitats d'ingredients m'han sortit unes 32 croquetes.



Consells de degustació:

Jo he posat formatge blau amb un toc picant però es poden fer amb Gorgonzola o Roquefort, si us agrada un gust més potent.


A la beixamel hi podeu posar ceba, dóna més melositat a la croqueta.
I un altra ingredient que hi combina bé amb el formatge blau i les nous és la pera, que si li voleu afegir li donareu un toc de dolçor a la croqueta que li vindrà molt bé, ja que el formatge blau és intens.

Maridatge:

Es poden prendre amb un vi blanc fresc com a aperitiu o un vermut blanc i fins i tot una cervesa lleugera.


Valor nutricional:

Com tots sabem les croquetes són una fritura però com a tal no s'ha de dimonitzar ja que la podem fer saludable si les fregim en oli d'oliva verge extra i les deixem reposar en un paper de cuina absorbent.

En primer lloc al fregir en oli d'oliva l'arrebossat no agafa tan d'oli i en segon lloc es tracta d'un greix saludable.


Això si, tot i ser una fritura saludable no deixa que el seu valor calòric és alt, també pel farciment de la croqueta en aquest cas, és a dir que és millor no abusar-ne. Però unes croquetes de tant en tant no fan mal a ningú oi? ;)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario