7/6/17

Benvinguts a pagès, 2a edició, visita Oli de Ventalló

Aquest passat cap de setmana s'ha fet la 2a edició del Benvinguts a Pagès. Una iniciativa molt bona per conèixer com, on i què fan els productors de tot Catalunya. Tens la oportunitat de visitar qualssevol explotació d'arreu de Catalunya.


Nosaltres aquest any no ens hem mogut de l'Alt Empordà, en la qual hi hem fet 4 visites. Avui us explico la primera que vam fer que va ser a Olis de Ventalló.




Olis de Ventalló neix de la fusió entre dues empreses familiars (Serra i Sala) que es dediquen des de fa generacions a l'elaboració de l'oli. Elaboren dues varietats d'oli d'oliva verge extra, l'Anna Sala i Serraferran.

Des del Mas Ferran de Ventalló surt l'oli Serraferran fet amb oliva Argudell, autòctona de l'Empordà, i Arbequina, majoritària a Catalunya, seguint els criteris de la Denominació d'Origen Protegida Oli de l'Empordà. El nom d'aquest oli prové d'en Miquel Serra Ferran, fill de Josep Serra Ferran, que és qui actualment cultiva el olivars del Mas Ferran.

Des del Trull que tenen al poble elaboren l'Anna Sala, elaborat amb olives seleccionades de forma acurada i premsades amb un sistema més antic, tal com es feia abans. Les varietats d'oliva amb que s'elabora són: argudell, Arbequina, Picual, Blanqueta i Mançanenca.


La visita guiada va consistir en l'explicació de l'elaboració del l'oli d'oliva, des de l'olivera, on vam poder tastar una oliva, fins a l'obtenció del suc d'aquesta, l'oli.


En acabar vam poder fer un tasts dels dos olis i veure'n els diferents matisos, sent el Serraferran més aromàtic i amb un toc més amarg i l'Anna Sala, més afruitat i de sabor tradicional.
També varem poder tastar els seus vins que fan en petita escala, un vi rosat i un de negre, que si volies podies acompanyar amb les seves olives per un mòdic preu.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario: