9/1/17

Crema de carbassa i pastanaga

Ara ja podem dir que fa fred. I per a combatre el fred què res millor que una crema calenteta per escalfar el cos?
Estem a l'època de les carbasses, una verdura molt sana i amb poques calories que ens permet fer moltes receptes diferents. La podem fer a la brasa, en confitura, en coques o en cremes, que potser és de la manera que estem més acostumats i és precisament com l'hem cuinada nosaltres.


L'hem barrejat amb pastanaga, però també hi podeu posar porros o ceba de Figueres.


Ingredients per a 2 persones:
  • 500 gr. de carbassa sense pell
  • 2 pastanagues grans de la pagesa
  • 1 litre de brou vegetal
  • 2 formatgets
  • pebre negre
Elaboració:

Pelem la carbassa i la tallem a trossos petits. Fem el mateix amb les pastanagues.
Posem una olla al foc amb el brou i les verdures i deixem bullir una mitja hora aproximadament.
Una vegada bullit afegim dos formatgets i triturem amb el túrmix.
Emplatem i decorem amb nous o pols de parmesà.

Consells de degustació:

Per a servir el plat hi podem posar des de pipes de la mateixa carbassa fins a un ou potxé, formatge ratllat, en pols o en galeta, també virutes de pernil salat o bacon. En funció de l'aport calòric que li vulguem donar podem triar una opció o altra.
La millor manera de cuidar la línia és servir la crema de carbassa i pastanaga amb un toc de pebre negre recent mòlt. I com a màxim afegir un rajolí d'oli d'oliva verge extra que ens hi aportarà un greix sa i molt saborós.


Valor nutricional:

Tal com l'hem elaborat nosaltres és un plat molt poc calòric, sent un alt percentatge aigua. La carbassa és una bona font de fibra i vitamines, així com antioxidants. Si voleu reduir-ne més les calories podeu optar pels formatgets lleugers o directament no posar-n'hi, tot i que li dóna un toc que us aconsello.
Pel que fa al brou, ens estalviem l'adició de nata o crema de llet, amb el corresponent estalvi calòric que comporta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario