16/1/17

El Figón, Bilbao

Antigament un Figón era una casa de menjars on es donava beure i menjar per un preu modest, tot i que amb productes de no massa qualitat.

Nosaltres a Bilbao vam anar de pinxos, tal com mana la tradició. Després de passejar pels seus concorreguts carrers vam fer parada cap a quarts de vuit de la tarda a El Figón, un bar situat al centre de Bilbao i on ofereixen una barra plena de pinxos de tot tipus.




Freds i calents, amb bacallà, formatges, croquetes, truita, hamburgueses. Cada dia són recent fets i a partir de les set de la tarda ja els comencen a treure i la gent va entrant a triar els que vol menjar.


Per acompanyar els pinxos res millor que un zurito, que es tracta d'un got petit de cervesa. La particularitat del Figón és que tenen tots els seu pinxos a 1 euro, i el zurito també.


Cal dir que la qualitat dels pinxos és bona i fresca i la varietat a triar també. Tots van servits amb una llesca de pa cruixent, ja sigui blanc o amb cereals i pipes.


Us ensenyo els que vam demanar nosaltres:

- Croqueta de pernil ibèric: una delícia de croqueta, cremosa i amb trossos de pernil del bo, tant a dins al croqueta com a la sota. Un arrebossat correcte.



- Bacallà al pil pil: un taco de bacallà amb làmines  fet al punt i amb un pil pil suau i gustós.


Formatge de cabra amb melmelada de mango i pernil salat


Croqueta de xipirons amb tinta de calamar: molt gustosa i servida amb un all-i-oli suau


- Bola de formatge de cabra arrebossada amb festucs


- Calamar a l'andalusa amb ceba fregida també a l'andalusa i all-i-oli suau


- Tigre: un musclo arrebossat i cobert amb una salsa de tomàquet un xic picant


- Pollastre amb salsa barbacoa: amb un excel.lent arrebossat i una salsa molt ben aconseguida. Servit amb formatge ratllat al cim


- Gamba arrebossada: molt complert el pinxo, amb dues gambes ben arrebossades i all-i-oli


- Finger de formatge amb melmelada de pebrot: una delícia de formatge, molt potent i ben fregit i ben maridat amb la melmelada.

Per beure un parell de zuritos baixen bé. Cal dir d'aquest bar que l'atenció és bona i la cambrera s'enrecorda de tots els pinxos que has demanat a l'hora de cobrar-los.
També dir-vos que ofereixen un menú de migdia, dissabtes inclosos, amb una bona relació qualitat-preu i on podeu degustar el famós bacallà al pil pil en format plat, enlloc de fer-ho amb pinxo, tal com van fer nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario